Ponitka jedva čeka dolazak u Beograd

Mateuš Ponitka je poljski reprezentativac u košarci. Igra na poziciji krila i trenutno je član Partizana. Rođen je 1993. godine u mestu Ostrov Vjelkopolski u Poljskoj. U Partizan je došao ovog leta iz ekipe Panatenaikos.

Mateuš Ponitka stigao je kao veliko pojačanje u Panatinaikos uoči početka prethodne sezone. Utisak je da se nije najbolje snašao u Atini.Panatinaikos je imao još jednu lošu sezonu.Momak koji je na Eurobasketu upisao tripl-dabl protiv Slovenije pričao je za Poljske medije.

Za mene lično, sezona je bila okej. Bilo je nekih priča unutar ekipe koje nisu pogodne za pričanje, ali sam se trudio da budem profesionalac od početka do kraja. Bilo je nekoliko povreda, ali sam bio na raspolaganju ekipi. Formula našeg tima nije bila najbolja, još jedna slaba sezona za Panatinaikos – rekao je Ponitka.

Poljak se rastao sa Panatinaikosom i pojačao je Partizan. Srećan je zbog činjenice da će naredne sezone sarađivati sa Željkom Obradovićem.

Prilazim tridesetom rođendanu u najboljim sam godinama, izuzetan trenutak za igrača. Vidim razliku u mom pristupu kada sam bio mlad i sada. I za igru, i za život, za sve što me očekuje. Lepo se igram i uživam u košarci. Jedva čekam da počnem. Grad, navijači i atmosfera? Definitivno je kul, sjajno je u pobedama, malo lošije u porazima. Ali živim bez društvenih mreža – dodao je poljski košarkaš.

Ponitku očekuje okupljanje reprezentacije uoči predkvalifiacionog turnira za Olimpijske igre. Poljska je u grupi sa Bosnom i Hercegovinom, Portugalom i Mađarskom. Pobednik igra sa pobednikom grupe u kojoj su Češka, Severna Irska, Izrael i Estonija.

Imam duševni mir kada je budućnost u pitanju, potpisao sam ugovor sa Partizanom i mogu da se fokusiram na reprezentaciju sada – dodao je Ponitka.