Patrijarh Porfirije krstio decu Novaka Đokovića na Ostrogu!

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, je obavio svečano krštenje svoje dece Stefana i Taru u Manastiru Ostrog. Ovaj poseban događaj predvodio je patrijarh Porfirije, uz prisustvo članova porodice i kumova.

Novak tradicionalno bira Crnu Goru za mesto gde će obeležiti najvažnije momente u porodičnom životu. U toj državi se venčao sa suprugom Jelenom, a ta ceremonija obeležena je na Svetom Stefanu.

Čin krštenja obavio je patrijarh srpski Porfirije. Nole je stigao na Ostrog u toku dana zajedno sa porodicom i kumovima, a u jednu od najvećih srpskih svetinja stigao je kako bi krstio svoju decu. Tara ima šest godina, a Stefan je pre dva dana napunio devet.

Kum na krštenju je bio Neven Marković, bivši fudbaler koji je karijeru završio 2016. godine u poljskoj Lehiji, a pre toga je branio boje Rada, Mladosti, Vasluija, Kerkire, Gareba, Dokse, Kanzasa i Serveta.

Novak Đoković je prijatelj s patrijarhom Porfirijem, a njih dvojica su zajedno prošle godine proslavljali Đokovićevu slavu i pevali zajedno.

Nikad nije Nole krio da mu znači vera u Boga, a poslednji put o tome je pričao nakon osvajanja Ju-Es opena.
U tim momentima kada fizički i materijalno ne osećaš noge, vrtiti se tlo pod nogama, nebo iznad glave. Tada sa svojom verom koju imaš, nadaš se da će biti božanska intervencija. Možda mi nećete verovati, ali mnogo puta u karijeri to mi se desilo. Sam sebe sam iznenadio, mentalno razmišljajući, kako sam izdržao to. Moguće je ako veruješ u Boga i ako veruješ da ima viša sila koja ti pomaže. Ozbiljno to shvatam i verujem u to. Definitivno je božansko prisustvo bilo – govorio je Novak.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije