Petra Divac otvorila dušu – „Ana i Vlade Divac me usvojili da bi to izgledalo lepo u novinama“

Ćerka košarkaškog asa Vlada Divca i njegove supruge Ane, Petra Divac, govorila je u jednom podkastu kako je saznala da je usvojena. Pričala je i o detaljima vezanim za njen život u Americi i Srbiji.

Petra je rekla da njeni roditelji, Vlade i Ana, nisu krili od nje da je usvojena.
„Ja sam odrasla s tom činjenicom, znala sam tu informaciju i nije to meni samo odjednom saopšteno, da kažem niotkud„, rekla je Petra.

Petra je jedan deo detinjstva provela u Sjedinjenim Američkim Državama, a drugi deo u Srbiji. U Srbiji je od strane vršnjaka doživljavala neprijatnosti.
„Ovde su me deca u školi malo zezala oko toga, da su mene usvojili čisto da bi to dobro izgledalo u novinama, kao neki gest da su uradili“.

Na pitanje da li je nekada pokušala da pronađe biološke roditelje Petra je iskreno odgovorila.
Pa znaš kako, iskreno ne. Ja pripadam svojoj porodici – kazala je ona.

A na novinarsko pitanje li bi postala majka detetu bez roditeljskog staranja, Petra je bez razmišljanja odgovorila DA.

Da se prisetimo, pre dve godine Petra je optužila bivšeg fudbalera Nišu Saveljića da joj je naneo traumu neprimerenim porukama koje joj je slao i o kojima je obavestila roditelje.

Kad je Vlade ovo saznao došlo je do fizičkog sukoba slavnog košarkaša i bivšeg fudbalera Partizana u jednom beogradskom restoranu.

Bivši fudbaler Partizana, Niša Saveljić, bio je porodični prijatelj porodice Divac i Petru je poznavao još od malih nogu. Nikolas Saveljić, sin Niše, je veliki prijatelj sa Petrom.