Crvena zvezda na čekanju, Partizan u Evroligi i naredne sezone

Kako piše portal Aktuelno pojedinim medijima u Srbiji je potvrđeno da će Partizan igrati u Evroligi i naredne sezone i pored toga što nije odbranio titulu šampiona Admiralbet ABA lige. Crvena zvezda je i dalje na listi čekanja.

U Evroligi sumnjaju u regularnost finala ABA lige. U Evroligi sumljaju u način na koji su sudije delile pravdu u finalu plej-ofa ABA lige. U Evroligi su odlučili da kvalitet Crvene zvezde nije srazmeran ostvarenom rezultatu i ne odgovara kvalitetu takmičenja u Evroligi.
Da vas podsetimo Crvena zvezda je sa 3:0 pobjedila Partizan u finalu plej-ofa. Tokom finalne serije glavne teme su bile sudije, ali i dešavanja izvan parketa. Crvena zvezda je ostvarila pet pobjeda manje od Partizana i pet pozicija slabiji plasman što je čelnicima elitnog evropskog klupskog takmičenja bio signal da nešto nije uredu.

Direktor Evrolige Paulijus Moteijunas je rekao da šampion ABA lige nema garantovano mjesto u Evroligi. Motejunas je u razgovoru za BasketNjuz poručio da će klubivima na sto izneti kriterijume ocenjivanja, nakon čega će oni sa stalnim licencama da donesu konačnu odluku.

Po pisanju portala Aktuelno po svemu sudeći neregularnosti u poslovanju Crvene zvezde, ali i načinu na koji je ove sezone osvojila titulu prvaka ABA lige uz ogromnu pomoć sudija u Evroligi ne nalazi na poizitivan odijek i odlučeno je da se preispita status kluba iz Ljutice Bogdana 1a.
“Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija – pobjediš i uđeš. Mjesto u domaćim šampionatima više nije važno. Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocjenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumiju”, rekao je Motejunas.

Kako piše portal Aktuelno Crvena zvezda je i ove godine ponovo mutila sa finansijskim izvještajima. Navode da u izveštaju nema donacija države preko računa KSS od 6.000.000 eura koje su aktuelnom šampionu ABA lige uplaćene krajem marta i početkom aprila u dvije odvojene tranše.

Motiejunas je ranije najavio da će jedna od pet ekipa napustiti Evroligu naredne sezone, a u pitanju su Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Virtus Bolonja ili Valensija.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije