Doneo svetsko košarkaško zlato. Danas nekadašnji centar pomaže drugima u najvažnijim, životnim borbama.

Dejan Koturović je bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Igrao je na poziciji centra. Dejan Koturović rođen 31. marta 1972. u Beogradu. Igrao je za Spartak, Partizan, PSŽ Rasing, Ulkerspor, Alba Berlin, Virtus Bolonja i Taukeramiku.

 

Sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 1995. u Atini i na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu.
Koturović ima i dve titule sa Partizanom i dve titule sa Albom.

Posle završetka sportske karijere nekadašnji košarkaški as posvetio se izučavanju psihologije i blagotvornog dejstva biljaka na organizam. Danas pomaže ljudima obolelim od bolesti zavisnosti.


Nekadašnji član našeg nacionalnog tima, proslavljeni košarkaš Dejan Koturović posle završetka sportske karijere posvetio se alternativnoj medicini poučen ličnim usponima i padovima. Pomaže zavisnicima od psihoaktivnih supstanci da se vrate na pravi put koristeći staru afričku biljku ibogu.
Prilikom jednog intervjua za Gloriju na pitanje novinara kako se dogodilo da jedan bivši vrhunski sportista postane šaman i leči ljude od bolesti zavisnosti-Dejan je odgovorio
– Energije biljaka, učenje i specifični rituali pomogli su mi da podignem svest u odnosu na vreme dok sam se bavio sportom. S vremenom sam upoznao razne neobične metode isceljivanja i sada sam posvećen usavršavanju i radu na spiritualnim seansama. Laska mi kad me nazivaju šamanom, ali ja to nisam, moj trenutni stepen umeća i karaktera ne dozvoljava mi da sebe tako doživljavam, i čisto sumnjam da ću to ikad i postati. U Srbiji poznajem samo jednog šamana. Mene možete jednostavno zvati ibonaut, jer uglavnom pomažem ljudima uz pomoć biljke iboge.

Istraživanje i čitanje, uglavnom po internetu, dovelo me je do našeg priznatog psihijatra Časlava Hadži Nikolića, koji mi je dao smernice. Ranije, pre ere interneta, još tokom sportske karijere mučile su me povrede, a kasnije psihički problemi. Istraživao sam, prolazio kroz mnogo toga ne bih li se osećao dobro, pokušavao raznim metodama da se nekako stabilizujem posle profesionalnih i ličnih uspona i padova.

Mali je broj uspešnih sportista koji potpuno napuste sport i po završetku karijere sasvim promene profesiju. Opterećen povredama i različitim pritiscima koje nosi profesionalno bavljenje sportom odlučio se da se posveti sebi i isproba sve što nudi alternativna medicina…

Posle indijanopolisa karijera mu je išla uzlaznom linijom do povrede zbog koje je prerano okačio patike o klin. U trenutku sve se srušilo. Dejan Koturović je težak životni period pregurao isključivo zahvaljujući alternativnoj medicini.

Dejan je pronašao alternativne metode lečenja, pre svega duše, koje je potom prigrlio i prihvatio kao lični put i izazov. Dejan se zainteresovao za egzotične biljke Amazona i Južne Afrike koje su koristila još tamošnja plemena.

Obučio se u ovim oblastima i postao šaman. Svoj život je posvetio lečenju drugih, a posebno onih koji traže izbavljenje od bolest zavisnosti.

Koturović je postao šaman koji pomaže ljudima širom sveta da pobede u svojim najtežim i najizazovnijim bitkama.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije