Ogi, nastavi da se boriš i budi jak! Milan Borjan i Alfonzo Dejvis malog Ognjena doveli do suza.

Retko nešto da može da boli više od dečijih suza. Ima i onih dečijih suza koje u isto vreme probude u čoveku i neke emocije za koje je mislio da ne postoje. Mališan iz Obrenovca, Ognjen Bojković, pustio je jedne od takvih.

Ognjen Bojković se od prvog dana života bori sa retkom bolesti kože buloznom epidermiolizom. Ogi hrabro gazi sa svojim problemom kroz život. On u svojoj borbi iz dana u dan dobija sve veću podršku od svojih heroja. Ognjen je veliki navijač Crvene zvezde. Fudbaleri Crvene zvezde su ga pre 20-ak dana ugostili na jednom od svojih treninga. Pre par dana dobio je i jednu poruku koja ga je dovela do suza, ali onih radosnica.

Iz Japana javio mu se nekadašnji kapiten crveno-belih Milan Borjan, koji mu je u društvu zvezde Bajerna Alfonza Dejvisa poslao video poruku podrške.
Ćao Ognjene, da te pozdravimo Alfonzo i ja… Da budeš pozitivan i da nastaviš da se boriš! Da ostaneš jak – rekao je Borjan, a zbog mališana je čak i Dejvis progovorio na srpskom.- Ćao Ogi, budi jak!
Milan Borjan… Nemoj mi to reći, nemoj molim te… Milane Borjane, hvala ti puno, stvarno nisam očekivao da ćeš mi ovo poslati. Hvala ti puno – kroz suze je kazao Ogi.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Ognjena Bojkovića. Ognjen je rođen bez kože na nogama, njegov imuni sistem je oslabljen uprkos suplementaciji, jer ne unosi čvrstu hranu i sklon je infekcijama zbog otvorenih rana. Usled oštećenja sluzokože, tri puta je imao diletaciju jednjaka i usled bolova u nogama otežano se kreće i brzo umara. Da bi imao adekvatnu negu, tretiranje rana, skidanje viška kože i previjanje zavojima koje mora neprekidno da nosi traje i po četiri sata ujutru i uveče nakon kupanja.

Za Ognjenovo bolje sutra pošaljete poruku sa sadržajem 1525 na broj 3030 i pomognete Ognjenu da priušti lečenje.
Za Ognjenovo bolje sutra! Budimo humani!
Pomozimo Ognjenu!

smart