Skandal kakav se ne pamti-Dejvis kup izbrisao i Novaka i Srbiju

U četvrtfinalu Dejvis kupa teniska reprezentacija Srbije pobijedila je Veliku Britaniju (2:0). Selektor Viktor Troicki izveo je reprezentativce na teren uz numeru „Veseli se srpski rode“.


Novak Đoković i ostali najbolji srpski teniseri izabrali su tu pesmu kao „podlogu“ za predstavljanje na mečevima u Malagi, ali izgleda da će ovogodišnje izdanje turnira obeležiti veliki skandal. Dejvis kup je sa društvenih mreža sklonio sve snimke na kojima se vidi kako je Srbija predstavljena uz dobro poznatu rodoljubivu pjesmu!

 

Iz Dejvis kupa nema objašnjenja zašto je to urađeno. Očigledno je da se na zvaničnoj stranici Dejvis kupa narednih dana neće naći snimci srpske teniske reprezentacije, koja je odlučila da uz pjesmu Danice Crnogorčević obilježava svoje mečeve protiv najboljih timova svijeta.

Srbija danas igra polufinale sa Italijom. Reprezentacija Srbije je predstavljena istom pesmom. Vidićemo da li će na društvenim mrežama biti „bojkota“ srpskog tima!

 

Potez Dejvis kupa dolazi nakon što su kritike stigle iz regiona – iz Crne Gore i od Albanaca sa Kosova i Metohije! „Teniski savez Kosova“ prijavio je Novaka Đokovića i Srbiju zbog izbora pesme. Njima smeta što se u tekstu pesme nalazi grad Prizren!

„Nevjerovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pjesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svjetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo“, navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

Novak Đoković, ostali reprezentativci i selektor Viktor Troicki se do sada nisu oglašavali ovim povodom.