Ovo niko neće ponoviti. Fantastična Hrvatica osvojila sedmu evropsku titulu.

Hrvatska slavi. Sandra Elkasević je ispisala istoriju. Ovo što je Sandra uradila teško da će neko ponoviti. Osvojila je svoju sedmu evropsku titulu u karijeri. Hrvatska slavi i zbog Filipa Mihaljevića. Filip je u bacanju kugle stigao do srebra.

Sandra Elkasević, hrvatska atletičarka osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Evropskom prvenstvu u Rimu. Hicem iz prve serije od 67,04 metra Sandra je stigla do sedme titule evropske šampionke. Prethodnih šest titula je osvojila pod devojačkim prezimenom Perković. Zaplakala je Sandra Elkasović nakon svoje sedme evropske medalje. I neka je, zaslužila je.

Sandra Elkasević je rođena u Zagrebu 1990.godine. Rođena je u zagrebačkoj Dubravi u porodici oca Damira i majke Vesne. Otac ju je napustio kad je imala pet godina. Iako je sa novom porodicom živio nedaleko nikad se više nije javio. Kad je Sandra imala tri godine na staklu je ozledila levu ruku. Doktorima je trebalo sedam i pol sati da joj spase ruku, jer su joj bili razrezani svi prsti.

Sandra je prvo evropsko zlato osvojila 2010. u Barseloni i od tada vlada. Uz sve ovo Sandra ima dva zlata sa Olimpijskih igara i dva zlata sa Svjetskih prvenstava. Uz sve ovo ima i dva zlata sa Mediteranskih igara, šest puta je bila pobednik Dijamantske lige.

Poslednjeg dana 2023.godine u Zagrebu legendarna atletičarka Sandra Perković i Edis Elkasević su uplovili u bračne vode. Svoju dugogodišnju vezu krunisali su brakom. Edis Elkasević je trener Sandre od 2013. godine.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije