Nikola Jokić doneo odluku. Umesto da nastupa za reprezentaciju odlučio da se odmori.

Selektor Svetislav Pešić još nije saopštio spisak igrača na koje računa za Mundobasket. Do zadnjeg trenutka čekalo da se vidi šta će reći pojedini igrači. Problem su imenjaci Nikola Jocić i Nikola Kalinić,novi NBA igrač Vasilije Micić i dosadašnji kapiten Vladimir Lučić.

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, neće biti u sastavu reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu! Sve do danas je postojala nada da bi najbolji NBA igrač mogao da se pojavi u dresu reprezentacije. Kako „Mozzartsport“ saznaje više nema dileme o tome. Nikola Jokić je doneo odluku da ne igra Svetsko prvenstvo.

Čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije su danima ubeđivali Nikolu Jokića, a u akciju je bio uključen i Bogdan Bogdanović koji je novi kapiten srpske reprezentacije-navodi ovaj portal. Odluka Nikole Jokića da ne nastupi za reprezentaciju ovog leta je konačna. Jokić je već obavestio selektora i savez da će ovo leto iskoristiti za odmor.

Nije ovo jedini udarac za selektora. Vladimir Lučić je povređen i već je poznato da će propustiti ovo okupljanje reprezentacije. Nikola Kalinić je tražio pauzu zbog nagomilanih povreda, i on želi ovo leto iskoristiti za odmor. Dres reprezentacije verovatno neće obući ni Vasilije Micić koji se iz evropske seli u NBA košarku. Na spisku verovatno neće biti ni Nemanje Bjelice koji je proteklu sezonu zbog povreda uglavnom grejao klupu.

Izostanak košarkaša koji su bili planirani za startnu petorku reprezentacije tokom Svetskog prvenstva biće ogroman hendikep…