Nemac se povlači sa klupe Liverpula. Odluku doneo na nagovor žene.

Postoji jedna narodna izreka koja kaže da se najviše voli prvo dete i druga žena. Kod nemačkog stručnjaka, Jirgena Klopa ovo je sigurno tačno.Nemački stručnjak na kraju sezone se povlači sa klupe Liveprula posle devet godina.

Uli Sandok je druga žena Jirgena Klopa. Bivša socijalna radnica upoznala je Klopa na minhenskom Oktoberfestu 2005. godine. Zajedno su počeli da žive posle tri dana. Nedugio zatim su se i venčali.

Jirgen je 2013.godine trebao da nasledi velikog Ser Aleksa Fergusona na mestu menadžera Mančester junajteda. Supruga je bila protiv i Jirgen je poslušao ženu. Ženu je poslušao i dve godine kasnije kad je dobio ponudu od Liverpula. Klop je više puta istakao da je na njen savet produžio ugovor sa Liverpulom pre dve godine.

Ono što je verovatno najvažnije, a nisam mogao da radim protiv toga, jeste da moja porodica, posebno Ula, jednostavno voli Liverpul.

Nema sumnje da je Ulin stav bio ključan u Klopovoj odluci da u junu napusti Liverpul. Objašnjavajući svoju odluku u video poruci, Nemac je rekao da mu „ponestaje energije“ kako se približava decenija rada na obalama reke Mersi.

Par nema zajedničku decu, ali imaju sinove iz prvih brakova. Klopov naslednik Mark igrao je za Dortmund pre nego što je morao da se povuče zbog niza povreda. Jirgen je očuh Ulinom sinu Denisu koji je prošle godine dobio dete pa je Klop, na neki način, postao deda.

Ula je pisac romana za decu, a njena knjiga „Tom i magični fudbal“ objavljena je 2008. Priča govori o dečaku koji na tavanu pronalazi magičnu fudbalsku loptu koja ga pretvara u talentovanog fudbalera. Napisala nastavak 2010. godine, a radnja se dešava u Africi.

Mnogi veruju da će najavljeni odmor od fudbala Klop provesti na Majorki gde je za četiri miliona evra 2022. kupio hacijendu od umetnika Rolfa Knija koja je na imanju od 5.000 hektara, a ima i bazen.