Naša Milica je na krovu sveta!

Milica Gardašević je srpska skakačica u dalj. Članica je atletskog kluba Vojvodina iz Novog Sada. Gardaševićeva je 2017. godine pobedila na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Grosetu, što joj je donelo titulu aktuelnog juniorskog evropskog prvaka. Rođena je u Novom Sadu 1998.godine.

Ona je ponos Srbije! Milica Gardašević osvojila je Zlatnu ligu u disciplini skok udalj.

Ovo je prvi put u istoriji da je Srbija proizvela šampiona u najprestižnijem serijalu takmičenja pod okriljem Svetske atletike.

Na finalnom mitingu dvoranske Zlatne lige u Madridu, Gardašević je zauzela drugo mesto, ali to joj je obezbedilo ukupnu pobedu na turniru. Odlučujući trenutak za Gardaševićevu bio je da se zadrži ispred mađarske atletičarke Diane Lesti, što se na kraju i ostvarilo. Lesti je imala izuzetno teško takmičenje, zauzevši tek 6. mesto sa skokom od 6,29 metara i samo dva ispravna skoka. Milica Gardašević je priredila još dva odlična skoka od 6,60 i 6,59 metara, dok je Isko osim pobedničkog imala još samo jedan uspešan skok na 6,56 metara.
Milica Gardašević je zauzela drugo mesto sa skokom od 6,64 metra. Rumunka Florentina Kostina Isko je uspela da zabeleži skok od 6,65 metara.

Dijamantska liga, najprestižnije takmičenje privatnog karaktera, i Zlatna liga, serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike organizovan i zimi i leti, čine ovo postignuće još značajnijim. Nikada do sada nije se desilo da srpski atletičar osvoji ovu prestižnu titulu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije