Udarila glavom u kameru, krv na sve strane (Video)

U 26. kolu prvenstva Španije Betis je sa 3:1 savladao Atletik Bilbao. Meč je ostao u senci povrede sudije. Na pomenutoj utakmici pomoćni sudija je bila Gvadalupe Poras Ajuso. Ona je napustila igru posle samo 15 minuta zbog teške povrede.

Ono što se desilo vrlo retko viđamo na fudbalskim terenima. Dok je trčala da bi ispratila akciju, udarila je glavom u kameru i završila oblivena krvlju. U 13. minutu utakmice posle brze kontre domaćeg tima pao je pogodak za 1:0. Gvadalupe Poras Ajuso je trčala sa zastavicom u ruci kako bi stigla da se postavi u liniji s poslednjim igračem gostujuće odbrane da bi uočila eventualni ofsajd. Ofsajda nije bilo, Betis je postigao ispravan gol i poveoa sa 1:0. Dok se ceo stadion radovao, Poras je ležala na travi okrvavljenog lica jer je u trku udarila u kameru.

Lekari su brzo dotrčali do povređenog sudije. Lekari su joj ukazali pomoć, ali ona nije mogla da nastavi meč. Umesto nje uskočio je četvrti sudija.

Gvadalupe Poras Ajuso je hitno prebačena u bolnicu. Po izveštajima iz bolnice posledice udarca nisu bile ozbiljne.

Poras, koja ima 37 godina sudi od 16. godine, a počela je u trećoj ligi. Ona je prva žena koja je sudila utakmicu španskog prvenstva: Majorka – Eibar 2019. godine, a bila je i prvi linijski sudija na finalu španskog kupa.