Najlepše ljubavne priče iz sveta sporta- Novak Đoković i Jelena Ristić

„Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša“, rekao je nebrojeno puta Novak Đoković. Njihova ljubavna priča počela je još u tinejdžerskim danima u Beogradu, a krunisana je brakom devet godina kasnije na Svetom Stefanu. Kad su se upoznali Novak je imao 17 godina,a Jelena Ristić 11 meseci više.

„Na prvi pogled osvojila me osmehom. Hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim“.

Novak Đoković je već kao sedmogodišnjak imao jasan cilj. Želeo je da bude svetski broj jedna u tenisu! Kad je imao samo 12 godina Dijana i Srđan Đoković su ga upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Sa 16. godina Nole je bio profesionalni teniser.

Đoković je upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine. Zbog toga što nije mogao da dolazi na nastavu Novak je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije.

Jelena Ristić je svoju ljubav prema atletici nastavila u baš toj pomenutoj gimnaziji. I baš tu, u toj gimnaziji rodila se velika ljubav Novaka i Jelene. Jelena je nakon završene srednje škole uspela da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala „Business administration“, a potom završila i master. 2011.godine odbranila je doktorat na smeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

2013.godine planetu je obišla vest da je Novak Đoković zaprosio svoju dugogodišnju devojku Jelenu.

Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo!, napisao je tada Novak na Fejsbuku.

24. aprila 2014. Novak je na Tviteru objavio da je Jelena trudna. Na Svetom Stefanu u Crnoj Gori venčali su se 10. jula 2014.godine. Četiri meseca nakon venčanja, Jelena se porodila u Monte Karlu i na svet donela sina Stefana. Tri godine kasnije, rodila se i devojčica Tara.

PARIS, FRANCE – MAY 30: Jelena Djokovic and son Stefan Djokovic watch on during Novak Djokovic of Serbia during his mens singles second round match against Henri Laaksonen of Switzerland during Day five of the 2019 French Open at Roland Garros on May 30, 2019 in Paris, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Novak Đoković je jedan od onih muškaraca koji rado javno pokazuju ljubav svojoj ženi. Jednom prilikom je napisao na Instagramu: „Srećan rođendan srcu naše porodice. Volimo te“.

„Divna majka, žena, prijatelj, preduzetnik, filantropa, učitelj, lider…. toliko mnogo uloga a uvek u svemu ljubav. Ponosan i zahvalan sto si sa mnom. Što se svake godine podmlađujemo i rastemo u isto vreme. Volim te,“ – napisao je Novak i izazvao lavinu komentara.