Mario Hezonja odbio već dve ponude Kraljevskog kluba za produžetak saradnje

Prelazni rok u košarci je završen. Svi ljubitelji košarke znaju da se u mesecu martu završavaju najveći poslovi za narednu sezonu. Mario Hezonja, igrač Real Madrida, biće jedan od najvećih i najtraženijih igrača u sledećem periodu.

Hezonji ističe ugovor sa Realom. Da li će ostati u Realu ili potražiti novu sredinu je jedna od tema kojom se bavi madridska Marka.

Madridska Marka piše da je Mario Hezonja odbio već dve ponude Kraljevskog kluba za produžetak saradnje. Mario smatra da je obema finansijski potcenjen.

Marka navodi da je problem što Real treba da produži ugovore i sa Edijem Tavaresom, Vensanom Poarjeom, Džananom Musom i veteranima kakvi su Ljulj, Rodrigez, Fernandez… Marka navodi da pomenuta četvorka traži značajne povišice, Real ne može svima da ostvari snove.

Marka navodi da će Real pokušati da se cenjka, ali u slučaju Hezonje neide baš onako kako su očekivali. Problem po Real je i što drugi ne sede skrštenih ruka.

Marka piše da Panatinaikos, klub u kome je Hezonja oživeo karijeru posle NBA avanture, ne sedi skrštenih ruku. Dimitris Janakopulos je spremio za Hezonju trogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni. Marka tvrdi da je to daleko iznad onoga što mu se nudi u Madridu.

Marka tvrdi da je Mario navodno već odbilo decembarsku, pa onda i januarsku ponudu. Marka tvrdi nije ni samo do para. Hezonja želi i veću ulogu u timu. U finalu Kupa kralja protiv Barselone igrao je 10 minuta u drugoj četvrtini. U drugom poluvremenu odigrao je svega tri minuta i 23 sekunde i to zato što je Gabrijel Dek dobio četvrtu ličnu grešku. Posle meča Hezonja je jedini igrač Reala nije razgovarao sa novinarima.

Mario Hezonja je u decembru bio MVP Evrolige, dobrim delom i zato što Geršon Jabusele zbog povrede nije igrao od 16. novembra do 5. januara što je otvorilo prostor 28-godišnjem Hrvatu.