Mario Hezonja – Veličanstven doček košarkaša Reala od Grobara

U predivnoj atmosferi pune „Beogradske arene“ Partizan je  savladao Real Madrid. Ipak izdvojio se jedan detalj, a to je doček jednog od najboljih košarkaša Reala, Maria Hezonje. Dočekan je aplauzom i skandiranjem njegovog imena.

Ispraćen je aplauzom i povicima „Čekamo te!“.

Izjava

Navijači Partizana hrvatskom košarkašu nisu zaboravili jednu izjavu od pre 11 godina. Hezonja je u nekim medijima povezivan sa crno-belima, nažalost do toga nije došlo ali se izjava pamti.

-„Partizan? To je moja najdraža ekipa od svih ovde, draža mi je i od Cibone. Ta atmosfera, navijači, to je luda kuća! A po radu su najpoznatiji na Balkanu. Bio bi to dobar potez, zašto ne? Ne zanima me šta će ko misliti ili zamerati, ovde su nas košarkaše davno otpisali i ružno nas komentarišu“, rekao je tada Hezonja.

Biografija

Mario Hezonja je rođen 25.februara 1995.godine u Dubrovniku. Do sada je u karijeri igrao za Dubrovnik, Zagreb, Barselonu, Orlando, Njujork Nikse, Portland, Panatenaikos, UNIKS Kazanj i Real. Od klupskih trofeja ima titulu klupskog prvaka Španije i Grčke, ima Kup Grčke i Superkup Španije.

Od reprezentativnih trofeja ima zlato sa Evropskog prvenstva do 16 godina i brozu sa Svetskog prvenstva do 17 godina.

Hrvatski mediji

U Hrvatskoj se svi dive navijačima beogradskog kluba!

„Pogledajte kako su Grobari ispratili Marija Hezonju. Poručili su mu da ga čekaju“-piše „Indeks“.

„Hezonju u Beogradu dočekali uz Ovacije, Grobari mu nikada nisu zaboravili izjavu iz 2012. godine“, uz nadnaslov – još uvek pamte!-pišu „Sportske novosti“.

Oglasio se i prvi čovek hrvatske košarke Aleksandar Petrović.

-„Ambijent koji KK Prtizan ima na svojim evroligaških utakmicama je nestvaran, neponovljiv i jedinstven“, prokomentarisao je Petrović.

Veliko BRAVO za Hezonju, KK Prtizan i Grobare.