Preminuo legendarni fudbaler

Osvajač Svetskog prvenstva i legendarni nemački fudbaler, Andreas Breme, preminuo je u Minhenu u 64. godini od srčanog udara.

Andreas Breme je bio član generacije koja je Nemcima donela titulu Svetskog šampiona 1990. u Italiji. U finalu u Rimu protiv Argentine – 1:0 Breme je bio jedini strelac i tako „pancerima“ doneo treću titulu šampiona.

Kako prenose nemački mediji, nekadašnji fudbaler je hitno primljen u bolnicu, ali nažalost doktori nosu mogli da mu pomognu. Oglasila se njegova partnerka Suzan Šefer.
„Sa velikom tugom u ime porodice saopštavamo da je Andreas iznenada preminuo od posledica srčanog udara. Želimo samo da poštujete našu privatnost i da se uzdržite od pitanja u ovim teškim momentima“.

Andreas Breme se rodio u Hamburgu 1960. godine. Tokom igračke karijere igrao je za HSV, Sarbriken, Kajzerslaurten, Bajern, Intear i Saragosu. Karijeru je završio u Kajzerslauternu 1998. godine, kao šampion Nemačke.

Na 86 utakmica za reprezentaciju tadašnje SR Nemačke postigao je osam golova.

Bio je trener Kajzerslauterna, Unterhahinga, pomoćni trener Štutgarta, a poslednji posao bio mu je u Vojvodini 2018. On je bio savetnik u klubu zadužen za popravljanje imidža na međunarodnoj sceni.
Moj zadatak jeste da zajedno sa ljudima iz kluba pokušamo da popravimo poziciju kluba jer lično smatram da Vojvodina zaslužuje mnogo veći respekt u Evropi. Siguran sam da dolaze mnogo lepši dani. Za ovo kratko vreme video sam da se radi o veoma organizvanom klubu, o lepom sportskom centru a poznato je da veliki brj igrača iz ovog kluba uspešno igra u Evropi – rekao je Breme pre pet godina.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije