Detalji saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića!

Čuveni hrvatski teniser i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, ponovo je dospeo u centar pažnje nakon što je rešio da tuži svoju nekadašnju suprugu Tatjanu Dragović zbog novca i imovine. Mediji u Hrvatskoj krenuli su opširnije da se bave tom temom.


Hrvatski mediji su istraživali između ostalog koliko nekadašnji hrvatski teniser zarađuje kao trener najboljeg svetskog igrača Novaka Đokovića. Kako navode portali „24sata.hr“ i „Nacional“, ovaj Splićanin trenirajući Noleta ima platu između šest i deset hiljada evra na nedeljnom nivou!

To znači da godišnje prihoduje između 312.000 i 520.000 evra na godišnjem nivou. To nije sve. Navodi se da Ivanišević od svakog Noletovog trofeja sa grend slemova ima i procenat od zarade, odnosno, deset odsto. To znači da bi od bonusa mogao još više da prihoduje. Primera radi, Nole je osvajanjem Ju-Es opena zaradio tri miliona dolara, a Ivaniševiću bi po pisanju medija moglo da pripadne 300.000 dolara.

Mediji u komšiluku su prepričali i tragičnu životnu situaciju Gorana Ivaniševića, bolest i smrt sestre. Povod je ponovo bio novac, za lečenje Srđane Ivanišević. Goran je ispričao kako je saznao za bolest sestre i kako je u Melburnu stigao do četvrtfinala, kako je novac uzeo u kešu i nosio ga u jakni sve od Melburna do Beograda. Sav novac je dao za lečenje sestre ali nažalost ni to nije pomoglo.