Ivanišević je poludio zbog Novaka i pre otkaza. Da li je kalendar razlog prekida saradnje?!

Vest da je saradnju sa Goranom Ivaniševićem prekinuo najbolji teniser sveta, Novak Đoković izazvala je brojne reakcije i dobila je puno pažnje širom sveta. Mediji širom sveta pišu o razlozima razlaza Đokovića i Ivaniševića.

Ugledni italijanski list „Gazeta delo Sport“ ukazuje na to da je taj odnos „pukao“, a jedan od razloga je nesuglasica oko treninga i turnira. Oni pišu da se Ivaniševiću nije dopalo kako je Novak trenirao u poslednje vreme, pogotovo u Indijan Velsu. Novak je koristio slobodno vreme više nego obično.
„Trenirao je manje, loše i nevoljno, što je razbesnelo hrvatskog trenera“, navodi „Gazeta“.

Italijani pišu i da se njih dvojica nisu slagali oko rasporeda za predstojeće turnire. Đokoviću je u planu da propusti Vimbldon. Novak želi da što spremniji stigne u Pariz gde će ovog leta biti održane Olimpijske igre.
Ivanišević smatra da je propuštanje trećeg grend slema u sezoni loša odluka.

I dok jedni pišu o razlozima prekida saradnje između Novaka i Gorana, drugi pišu ko će naslediti Gorana na mestu trenera.

Novak je rekao da razmišlja ko bi to mogao da bude i da će odluku doneti kasnije. Ostavio je mogućnost i da ne uzima trenera.

Dva imena postoje na spisku onih koji bi mogli da budu uz Novaka. Verovali ili ne reč je o dve dame – Ameli Morezmo i Končiti Martinez. Ove dve legendarne teniserke su po završetku karijere prešle u trenerske vode.
Mnogi ih vide kao idealne na mestu Đokovićevog trenera. Svi se slažu da je u ovoj fazi karijere svetskom broju jedan potreban mir i strpljenje, a ne izlivi besa i nervoza. Rad se jednom od ovih vrhunskih teniskih trenera bi mu to doneo.

Ameli Morezmo je sarađivala sa Endijem Marijom i Lukom Pujom.

Končita Martinez je takođe trenirala mušku reprezentaciju Španije, a pre nekoliko godina dobila je prizanje VTA tura za najboljeg stručnjaka u godini.