Makabi razbio crno-bele na startu Evrolige! (VIDEO)

Na startu nove sezone Evrolige, košarkaši Partizana izgubili su od Makabija u Tel Avivu 96:81. Aleksa Avramović je bio najefikasniji u timu Partizana sa 24 poena. Panter je postigao 11, takođe i Doužer 11. Smailagić i Naneli su upisali po 10 poena. Kod domaćina Braun je postigao 22 poena, Sorkin 14, Nibo 14.

Probleme izabranicima Željka Obradovića pravio je pre svih nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun, dok je beogradski tim imao probleme i u odbrani i u napadu.

U prvom poluvremenu sem Alekse Avramovića i donekle Balše Koprivice svi igrači Partizana su igrali ispod očekivanja. Šut sem Avramovića nije nikog služio. U odbrani je bilo milion rupa.

U drugom poluvremenu bilo je bolje u odbrani, ali u napadu ništa nije funkcionisalo. Tek pred sami kraj Partizan se malo trgao pa je izbegnut debakl.
Još u prvom poluvremenu povredio se Kaminski. Do kraja utakmice se nije vraćao na teren.

Imali smo plan kako da igramo večeras i bio je dobar plan. Realnost je nešto sasvim drugačija, spremali smo se na jedan, a igrali na potpuno drugi način. Naša ideja je bila da kontrolišemo napad, da ne ispaljujemo ishitrene šuteve, da ne dozvolimo Makabijevim igračima da se rastrče po parketu, da ne postižu lake poene i ne dolaze do ofanzivnog skoka – rekao je Željko Obradović.

Tokom celog meča Željko Obradović bio je ljut na svoje igrače, što je i pokazao na jednom tajm-autu o kojem trenutno bruji cela Evropa.
U besu svojim igračima je poručio: