Mesijevi dresovi iz Katara na aukciji

Lionel Mesi, argentinski fudbaler osvojio je prošle godine trofej „boginju“ u Kataru. Argentina je postala šampion sveta u fudbalu. Mesi je postao prvak sveta i uzeo jedini trofej koji mu je falio, posle čega je osvojio i osmu Zlatnu loptu.

Već godinama se Mesiju prigovaralo to što nije mogao Argentinu da odvede do titule prvaka sveta. U zadnji momenat Mesi je to i uradio, zbog čega ga sada mnogi smatraju najboljim fudbalerom svih vremena.

epaselect epa10373265 Lionel Messi of Argentina touches the World Cup trophy as he passes it after winning the golden ball award during the awards ceremony after the FIFA World Cup 2022 Final between Argentina and France at Lusail stadium, Lusail, Qatar, 18 December 2022. EPA-EFE/Friedemann Vogel

Prirodno deluje činjenica da je njegovih šest dresova, nošenih na šest utakmica finala stavljeno na aukciju u Sotbiju i da je već prva ponuda bila 5,2 miliona dolara!

Set uključuje i onaj koji je nošen u finalu Mundijala protiv Francuske, gde je Argentina na penale rešila pitanje osvajača titule prvaka sveta.
Ova kolekcija će verovatno oboriti rekord kao najskuplje plaćena kolekcija u istoriji sporta.

Do sada najskuplje plaćeni predmet bio je dres Majkla Džordana iz NBA finala 1998. godine. Taj dres je plaćen 10,1 milion dolara, odnosno duplo više nego što je trenutna ponuda za Mesijeve dresove.

Do 14. decembra svakako ima više nego dovoljno vremena da desi da se premaši ova cifra.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije