Hrabra Zvezda položila koplje pred Lajpcigom

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli. Lajpcig je nakon Nemačke slavio i u Beogradu. Sa 2:1 savladali su crveno-bele i tako im naneli treći poraz u grupnoj fazi Lige šampiona!

Nadala se Crvena zvezda, nadali su se navijači, kao i čitav stručni štab da „onih“ 15 minuta iz Nemačke daju jasne znakove za igru na njihovom terenu. Da daju povod za takvu nadu, da taj tim iz Lajpciga nisu vanzemaljci, već samo fudbaleri koji imaju vrline, ali i mane.

Ponovo je Barak Bahar odlučio da eksperimentiše. Na poziciju beka stavio je igrača kojem to ne odgovara, koji je po vokaciji defanzivni vezni, Srđana Mijailovića. U napadu je bila neka mešavina između Krasoa i Bukarija i sve je to izgledalo veoma nakaradno na terenu. Pogotovo uz činjenicu da je na štoperu ponovo bio Milan Rodić, koji je imao više grešaka, nego li i dobrih stvari.

U tom „bućkurišu“ od Zvezdine igre, videle su se naznake, ali, daleko do toga da su mogli ozbiljnije da ugroze Lajpcig, koji je došao po tri boda, koja je i odneo svojoj kući.

Mogla je Zvezda i do remija, ali je Blasvik bio taj koji je spasio svoju ekipu, kada je Piter Olajinka bio jako blizu da postigne gol.

Lajpcig je urnisao Zvezdu u čitavom prvom poluvremenu. Šutirali su iz mnogih pozicija, ređale su se pretnje, lopte nisu išle u gol Glazera, ali su lopte zujale pored stativa, preko prečke… Glazer se našao na vetrometini i na strelištu od strane ovih napadača.

Čak 17 šuteva je Lajpcig uputio u tom prvom poluvremenu, dok je Zvezda imala tek jedan.

Već od uvodnih minuta drugog poluvremena su počeli da napadaju, iz igre je izašao Kraso, izašao je Mijailović, ušao je pravi desni bek i ušao je Endiaje, te su napadi i zaličili na nešto. Opet bez pritiska, opet bez opasnosti.

Glazer je opet vadio neke neverovatne lopte iz mreže, branio je, sve do 15 minuta pre kraja.

U 74. minutu Olajinka je imao ogromnu šansu, ali je to odbranio golman Blasvič. Tri minuta kasnije, Harvi Openda je savladao Glazera i povisio na 2:0. Međutim, na scenu je tada stupio i Gelor Kanga.

Jedna njegova dobra lopta, dokačila je ona na svom putu štpoera i prevarila Blasvika.

Mogao je na kraju Piter Olajinka da bude heroj, ali je njegov udarac zaustavio Blasvič, golman Lajpciga.

Bilo je to sve od Zvezde na ovom meču.