Karlos Alkaraz Garfija ceo život se vodi savetom koji mu je dao deda. Smatra da je zbog toga uspeo.

Karlos Alkaraz Garfija je sa 19 godina bio prvi igrač sveta, najmlađi u istoriji igre. Rođeni je borac, veliki talenat i naslednik španske škole tenisa koja je u poslednje dve decenije odgojila mnoge šampione.

Dečko je simpatičan i lepuškast. „Najki“ ga oblači dovoljno šareno, u skladu s njegovim godinama. Publika ga voli jer je večito nasmejan, krupnih zuba i širokog osmeha. Ne voli da ga zovu Karlos jer mu zvuči „kao da je nešto pogrešio“, već preferira nadimke Karlitos ili Čarli, pa ga tako i oslovljavaju.

Nije Alkaraz slučajno tu gde jeste. Tenis igra od treće godine. Rođen je u gradiću Palmar kraj Mursije, gde i danas živi s roditeljima i trojicom braće.
Alkaraz je skroman čovek i slava mu nije udarila u glavu. Otac Karlos stariji je bio vicešampion Španije u tenisu. U akademiji je počeo da trenira sa sinom.

Alkaraz je kao dečak imao velike snove. Lomio je rekete i nije voleo da gubi. Na njega je ipak najveći uticaj imao deda, koji se takođe zove Karlos. Utuvio je Karlitosu u glavu da se u životu drži tri reči koje na španskom počinju sa „c“: cabeza, corazon, cojones (prevedeno: glava, srce, muda). Alkaraz je to zapamtio i očigledno ima sve tri stvari.

Igra uglavnom sa osnovne linije i to hrabro. Po brzini i top spinu porede ga s Nadalom, po pokrivenosti terena i gipkosti sa Đokovićem, a po veštini na mreži i drop šotovima s Federerom. Sva trojica su njegovi idoli.

Karlitos gine na terenu, snažan je, mlad, lomi protivnike jačinom forhenda i napadom iz defanzive. Mentalno je stabilan i ume da preokrene meč.

Trenira ga Huan Karlos Ferero, koji je takođe bio prvi teniser sveta.

Ženski rod ga sve više obožava. Već je imao dve devojke, obe lepotice. Zabavljao se sa španskom teniserkom Marijom Gonzales Himenes. Posle Vimbldona je u vezi s francuskom teniserkom i influenserkom Lolom Marandel.

Modna kuća „Luj Viton“ nedavno ga je angažovala za kampanju posvećenu savremenom repu. Zaradio je oko 17 miliona dolara. Ima sve više sponzora, među kojima je i BMW, koji mu poklanja poslednje modele. Navija za Real Madrid i osnovao je fondaciju koja pomaže obolelima od Daunovog sindroma.

Njegovo vreme tek dolazi…