Košarkaši Denvera su stigli do istorijske titule NBA prvaka. (Video)

Košarkaši Denvera savladali su Majami u petoj utakmici sa 94:89 i sa 4-1 u seriji osvojili prsten. Nagetsi su stigli do istorijske titule NBA prvaka. Nikola Jokić je predvodio Nagetse, postigao je 28 poena i imao 16 skokova i 4 asistencije.
Pratio ga je Majkl Porter sa 16 poena i 13 skokova, dok je Džamal Marej postigo 14 poena, uz po osam skokova i asistencija.

Kod Majamija je Džimi Batler je postigao 21 poen, uz tri skoka i pet asistencija. Bem Adebajo je bio odličan do poslednje četvrtine, ubacio je 20 poena i uhvatio 12 lopti.

Uradili smo nešto što ova franšiza nije učinila nikada, ali imamo mnogo mladih i talentovanih igrača u svlačionici. Pokazali smo sve u 16 pobeda u plej-ofu, za šta smo sve sposobni na najvećoj pozornici na svetu – rekao je Meloun.

Nikola Jokić je dobio trofej „Bil Rasel“, za najkorisnijeg igrača (MVP) finala lige.

Bilo je neverovatno, možete to da gledate na dva načina. Možete iz košarkaške perspektiva, dva MVP titule, MVP finala, svetski šampionat i sve što je uradio na terenu. Onda, za mene je važnije što može da se vidi van terena, odnos, ljubav koju gajim prema Nikoli, njegovoj majci i ocu u Somboru, Srbija, njegova braća Nemanja i Strahinja, njegova supruga Natalija i njihova ćerka Ognjena-rekao je trener Denvera i dodao:

Oni su divna porodica sa kojom sam se veoma zbližio. Nikola se ponaša kao da je ovo samo još jedna utakmica. Nikada se nije promenio sa svim uspehom, i nikada neće. To jednostavno nije u njegovoj prirodi. Volim Nikolu. Osam godina, ljubavi, Džamal, sedam godina. Prošli smo kroz mnogo toga. Samo da svi ostanemo na kursu i izazovemo sebe, da svi zajedno postanemo bolji, pojedinačno. Sjajno je biti sa takvim istorijskim, velikim igračem koji je još bolja osoba, a to iskreno kažem. Nikola je veliki, veliki čovek – zaključio je Meloun.

Bravoooo majstore!