Koliko su plaćeni naši košarkaši u Evroligi?

Evroligaški klubovi razmeću se novcem poslednjih dva meseca i nude sve izazovnije uslove igračima. Kako u čitavoj priči stoje naši košarkaši i koliki je njihov deo.

Vasilije Micić i Miloš Teodosić su bili najplaćeniji srpski igrači koji su nastupali u klubovima Evrolige u prethodnoj sezoni. Lider Efesa, Vasilije Micić, bio je treći na listi najbolje plaćenih evropskih košarkaša. Ispred njega su bili samo Mirotić i Larkin. Micića je na listi najplaćenijih sledio Teodosić. Micić je u Efesu imao 3,3 miliona evra za godinu dana, a Miloš je u Virtusu imao 2,1 milion evra. Vasa je otišao u NBA,a Milošu je istekao ugovor sa Virtusom. Prešao je u Crvenu zvezdu ali pošto mu je karijera na zalasku sigurno nije dobio ni blizu koliko je imao prošle godine u Virtusu.

Brine činjenica da se dešava stagnacija brojnosti srpskih košarkaša u elitnim evroligaškim timovima. U Evroligi, van Partizana i Crvene zvezde, igraće naredne sezone sedam naših igrača i među njima treba tražiti i najplaćenije: Vladimir Lučić (Bajern), Vanja Marinković (Baskonija), Nikola Kalinić (Barselona), Marko Gudurić i Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Ognjen Dobrić (Virtus).

Jedan od najplaćenijih srpskih igrača u Evroligi dolazi upravo iz redova večitih rivala. To je je Nemanja Nedović. Nedović ima milion evra po sezoni.

Veći novac od ugovora sa klubom sliva se na račun Nikole Kalinića. Po godini saradnje Nikola zaradi 1,3 miliona evra.

 

Nemanja Bjelica predvodi listu najplaćenijih Srba evroligaša. On ima ugovor od skoro dva miliona evra – na godišnjem nivou.

Jedan od najplaćenijih je Nikola Milutinov. Srpski centar se ovog leta vratio u Olimpijakos. Prema pisanju grčkih medija ovog leta Milutinov je pristao na ponudu Olimpijakosa od 3,7 miliona za dve sezone.

Milionske iznose izdvajaju Fenerbahče i Bajern za ugovore dvojice svojih ponajboljih igrača – Marka Gudurića i Vladimira Lučića.

Platu Vanje Marinkovića nismo uspeli da saznamo,ali ona u Baskoniji ne prelazi preko milion evra.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije