Zašto su Metju Mekonahi i njegova supruga Kamila Alves veliki navijači Đokovića?

Ceo svet ustao je na noge kad je Novak Đoković u Njujorku osvojio svoju 24. grend slem titulu. Suze radosnice i sreća njegovih najbližih prikazivani su danima. Posebnu pažnju izazvalo je prisustvo dvoje slavnih ljudi u njegovoj loži koji su se radovali isto koliko i Novakova porodica.

To su Metju Mekonahi i njegova supruga Kamila Alves. Oni su veliki navijači našeg tenisera.

Metju Mekonahi je trenutno top glumac Holivuda i planetarna zvezda. Nije slučajno što superstar obožava našeg tenisera. Đoković je živi dokaz onoga što Mekonahi godinama govori u svojim motivacionim govorima.

Mekonahi stalno govori da ne postoji reč neverovatno i da snaga volje donosi uspeh. Mekonahi je vlasnik Oskara. Život Metjua Mekonahija nalikuje filmskoj priči. Bez obzra što oduvek bio lep, zgodan i harizmatičan, to ga nije poštedelo veoma teških trenutaka u životu.

Rođen je pre 54 godine u Teksasu. Otac Džejms je bio vlasnik benzinske pumpe, a majka Meri je bila učiteljica. Bio je treće, najmlađe dete. Rasli su u strogo katoličkom okruženju, a roditelji su se stalno svađali i tukli.
Metju je jednom pričao kako je gledao kako majka u ruci drži nož, a otac kečap. Na kraju su na podu natopljenom kečapom i krvlju vodili ljubav.

US actor Matthew McConaughey and Brazilian model and designer Camila Alves watch as Serbia’s Novak Djokovic faces Russia’s Daniil Medvedev during the US Open tennis tournament men’s singles final match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York City, on September 10, 2024.,Image: 804409048, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: kena betancur / AFP / Profimedia

Prvo seksualno iskustvo doživeo je sa 15 godina. Tada ga je ucenom silovao jedan muškarac. To ga je nateralo da napusti dom i školu i ode u Australiju.

U Australiji je da bi preživeo, prao sudove, čistio štale i kokošinjce. Vratio se u Teksas, studirao u Ostinu i završio u Holivudu. Tu je upoznao prelepu Brazilku, manekenku i dizajnerku Kamilu Alves. Kamila ga je nagovorila da bira ozbiljnije uloge. 2013.godine je dobio Oskara za film „Poslovni klub Dalas“, u kojem je igrao čoveka obolelog od side. Za tu ulogu smršao je 21 kilogram.

Kamila i Metju su možda najblistaviji i najvoljeniji par Holivuda. Imaju troje dece: Levija (14), Vidu (13) i Livingstona (10).

Ova skladna porodica primer je mnogima, a naročito svetskim zvezdama, kako bračni par s decom treba da funkcioniše. Žive neopterećeno, kao sav normalan svet, ističući u prvi plan moralne vrednosti koje u modernom svetu postaju sve više zaboravljene.