Izbegnuta tragedija! Pao reflektor na parket.

Na utakmici između košarkaša Baskonije i Barselone samo pukom sreća izbegnuta je velika tragedija.
Utakmica je odigrana u punoj dvorani. Baskonija je ostvarila veliku pobedu 103:96. Markus Hauard igrao je utakmicu karijere i ubacio 37 poena, a u oba tima igrali su srpski košarkaši. Za domaće je Vanja Marinković ubacio devet poena uz pet skokova i dve asistencije, za goste je Nikola Kalinić postigao pet, uz šest skokova.

46 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, samo pukom srećom izbegnuta je tragedija. Španski novinari pišu da je jedna od lampi na semaforu pala i rasprišla se u „hiljadu“ delova. Baskonija je odmah pokrenula istragu šta se dogodilo. U momentu su svi stavili ruke na lice i glave i prizor je bio jeziv – kada su shvatili šta je moglo da bude.

U završnici meča, dok su plesačice izvodile performans tokom pauze zbog tajm-auta sa krova dvorane se otkačio reflektor i pao nasred terena i tom prilikom se razbio.

Na sreću, niko od prisutnih nije povređen. Teren je ubrzo očišćen od krhotina, a utakmica je nastavljena i završena je trijumfom domaće ekipe.

Odmah posle utakmice Baskonija se oglasila saopštenjem.
„Baskonija istražuje pad jednog od svetala na video semaforu tokom poslednjeg tajm-auta utakmice. Klub je odmah zatražio izveštaj od tehničkog dobavljača odgovornog za njegovu nedavnu instalaciju kako bi se razjasnili uzroci incidenta“, saopštio je klub iz Vitorije.