Ivanišević o svađi sa Đokovićem!

Kada ne ide sve po planu, Novak Đoković često zna tokom mečeva da zagrmi na članove svog tima. Uglavnom prvi na udaru je trener Goran Ivanišević.

Novaku nije strano da u mementima frustracije žestoko opsuje ili da podvikne na Ivaniševića. Goran je već nekoliko puta rekao da nije lako biti trener najboljem ikada, ali i da je lepo.
Dok Novak pobeđuje sve je dobro kaže Goran koji priznaje da je on za sve kriv.
To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom – nasmejao se Splićanin u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Goran odlično razume Novaka jer je i sam bio teniser i to odličan.
Meni je lakše jer dolazimo s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će da uradi i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener treba da sam smireniji i staloženiji – dodao je Ivanišević.

Govorio je Goran i o razlici između sebe kao igrača i današnje uloge trenera.
Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam izvan terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Treba znati zakopati ego. Ti više nisi važan, važan je igrač. Nije lako Novaka Đokovića motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo puta se ne slažemo, ali dobra je stvar da se i „posvađamo“ na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj posao jedino i može da se radi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš ovaj posao ni da radiš – zaključio je Ivanišević.

Novak se već uveliko priprema za završetak sezone. Novak prvo igra masters u Parizu, potom Završni masters u Torinu, a onda ono čemu se najviše raduje. Igra Dejvis kup u Malagi, gde Srbija želi titulu, a prva prepreka na putu ka „salatari“ biće Velika Britanija u četvrtfinalu.