Igrao 4 godine za Zvezdu, a sada prodaje sladoled

Dugo vremena jedan od omiljenih stranaca kada je u pitanju Crvena zvezda bio je Kadu Mendeš. Njegove partije u crveno-belom dresu nisu ni danas zaboravljene od strane navijača!


Kadu Mendeš je u leto 2009. stigao na Marakanu iz Zete. U Zvezdi je ostao do leta 2013.godine. Kadu Mendeš će ostati upamćen po onom sjajnom odlučujućem golu protiv Partizana u 90. minutu 2012. godine.

Danas Kadu živi u domovini, Brazilu, i pored fudbala bavi se prodajom sladoleda, što je potvrdio u intervjuu za „Mocartsport.“

Živim u Andradini gde sam i rođen, drugar Bazilio koji je igrao u Santosu i Palmeirasu drži školu fudbala, pa mu ja pomažem kao trener, a imam i privatan posao sa sladoledom. Lepo mi je u svakom slučaju, volim da radim sa decom i mladim ljudima – poručio je Kadu.

Kadu je za Zvezdu odigrao 80 utakmica, postigao je 21 gol i dva puta je osvojio Kup Srbije. Sa Marakane se preselio u Šerif i 2014. je uzeo duplu krunu u Moldaviji.

Kadu je na odlasku iz Zvezde bio najbolji strelac od svih stranaca u istoriji kluba, što su na kraju oborili Ričmond Boaći, Ugo Vijeira i El Fardu Ben. Međutim ostao je u srcu navijača, posebno jer podseća na jedan period u kome je slavni klub imao dosta finansijskih problema.

Zanimljivo je da se i dalje druži sa Savijom, saigračem sa kojim je u Zvezdu došao iz Golubovaca. Oni žive na različitim krajevima Brazila. Trude se da održe kontakt i deceniju i po kasnije:
„Redovno se čujemo i družimo porodično. On živi na jugu Brazila, u gradu Balneario Kamboriju koji je na moru, nedavno smo mu išli u posetu“.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije