Igrao za 100 dolara, nije smeo na ulicu, a sada ću u Ligu šampiona.

Piter Olajinka rođen je 18.11.1995.godine u Ibadanu, Nigerija. Pre dolaska u Crvenu zvezdu igrao je za Bilisu, da bi igrao za Jenisami (2013-2014), Skenderbeg (2014-2016), Gent, Dukla, Zulte Varegem i Slaviju Prag.

Olajinka je odmah po dolasku na Marakanu pokazao da će biti jedan od glavnih aduta Crvene zvezde. Svi od njega mnogo očekuju kako u Ligi šampiona, tako i u domaćim takmičenjima.

Tanka je linija u fudbalu između uspeha i kraha. Da bi uspio u fudbalu treba ispred svega mnogo sreće. Piter Olajinka imao je trnovit put u karijeri. O tome je pričao u interviju za portal Sportal.

Morao je put da krči preko Albanije. Stigao je iz Nigerije u albanski Bilis kad je imao 17 godina. Igrao je za platu od 100 dolara mesečno. Posle pozajmice u Kipar vraća se u Albaniju i tu nastaje problem.
Hteli su da me kidnapuju – počeo je Olajinka za Sportal. Ispričao je neverovatnu priču o obračunu tamošnjih klubova Kukešija i Skenderbega leta 2014. godine.
Bila je to teška noć. Došao sam sa severnog Kipra, dogovorio da pređem u Kukeši, ali su mi rekli da ne mogu da igram za taj tim, već za Skenderbeg. Te noći su došli po mene, Kukeši je znao da će i iz rivalskog kluba doći, ali su iz Skenderbega bili brži i poveli me sa sobom.
Bio sam uplašen jer sam bio u Albaniji. Kasnije sam se plašio da bi mogao neko da me napadne na ulici jer sam potpisao za druge. Bio sam preplašen, noću nigde nisam smeo da idem.


– Imao sam težak početak jer igrati u Albaniji je bilo veoma, veoma teško. Taj put me je učinio jakim jer sam u Albaniji video najgore. Bio sam u paklu, sad ne plašim ničega i samo želim da uživam u ovom vremenu jer sada mogu da kažem da imam mnogo iskustva.

I pored teškog perioda u Albaniji uspio je da se izbori i kasnije obezbedi milionski transfer u Gent.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije