Golden Stejt se oprostio od Dekija! Svi su plakali, košarkaši, navijači…

Pre početka utakmice između Golden Stejta i Atlante održana je komemoracija za Dejana Milojevića, koji je preminuo 17. januara.
Voriorsi su odali počast bivšem treneru. Košarkaši su istrčali na teren u majicama posvećenim Dejanu Milojeviću i nisu mogli da zaustave suze.

Na mestu na kom je sedeo Deki postavljena je crna majica sa natpisom „BRATE“ i jedna bela ruža.

Na komemoraciji za Dekija govorio je Stiv Ker, trener Golden Stejta. On se emotivnom porukom oprostio od pomoćnog trenera. Umesto minuta ćutanja začuo se aplauz, koji je Deki čuo u raju.

Posle emotivne komemoracije igrači su ponovo istrčali na teren, a meč je šutem za tri poena otvorio Stef Kari, pogledao je ka nebu i koš posvetio upravo Dekiju.

Pred utakmicu sa Atlantom (134:112) održana je komemoracija, koja je sve rasplakala, a posebno Stiv Ker koji je održao govor i zatražio aplauz koji će Deki čuti u raju. Odmah iza klupe Golden Stejta sedeli su članovi Dekijeve porodice – supruga Nataša, sin Nikola i ćerka Maša.

Tokom potresnog govora trenera Nataša i deca nisu mogli da potisnu emocije, suze su same tekle.
Odraz ljubavi i radosti koju je doneo svakome sa kim se sreo oslikan je kroz poslenje pozdrave poslate sa svih strana sveta. Zato bih večeras, umesto trenutka ćutanja, voleo da svi zajedno damo Dekiju ovacije koje može da čuje na nebu – rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Košarkaši Golden Stejta i Atlante istrčali na teren u majicama posvećenim Milojeviću, na kojima piše „Brate“ sa inicijalima DM u srcu, dok na leđima svakom igraču piše „Deki“, a sa razglasa u Čejs centru puštena je i himna Srbije Bože pravde.