Hamad Međedović je najbolji mladi teniser sveta! (Video)

Hamad Međedović je ostvario svoj najveći uspeh u karijeri do sada. Hamad je pobedom u finalu ATP Next Gen turnira u Džedi nad Arturom Fisom postao najbolji mladi teniser nove generacije.

Međedović u Džedi tokom turnira igrao fenomenalno. Hamad je zasijao večeras u velikom finalu protiv dosta bolje rangiranog Artura Fisa, Artur je trenuntno na 37. mestu na ATP liste.

Hamad je imao veliki izazov na putu ka trofeju.

U prvom setu i jedan i drugi teniser su bili sigurni na svom servisu pa se otišlo u tajbrejk. Tamo je Hamad propustio veliku šansu, pošto je imao dve set lopte, a Fis je vezao četiri poena i osvojio ovaj set.

Hamad je napravio dužu pauzu posle prvog seta. Otišao je u toalet, sabrao se i odmah napravio brejk. To se ispostavilo kao presudno i Hamad je dobio drugi set.

Treći je počeo još bolje, brejkom u prvom gemu! Hamad je odmah uspeo da pritisne Francuza i da ga primora da preda oružje. Nije mogao Fis potom do samog kraja da uzvrati, pa je Međedović uspeo da osvoji ovaj deo igre i da dođe na set od osvajanja čitavog turnira.

Četvrti set je bio i više nego dramatičan. Prvo je spasio Hamad tri vezane brejk lopte a onda ponovo sigurnim servisom odveo i ovaj set u tajbrejk. Hamad je popustio dve meč lopte i Francuz je obezbedio peti set.

U petom setu Hamad je sjajno krenuo i poveo je sa 2:0, odnosno uzeo brejk, koji je sačuvao do kraja i zasluženo poneo titulu.

Postao je naš mladi teniser najbolji mladi igrač sveta za 2024. godinu.

Nažalost za ovaj trofej ATP ne dodeljuje bodove, ali zato Hamad je obezbedio ogromnu financijsku nagradu pošto je zabeležio svih pet pobeda.

Bravo, Hamade!

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije