Međedović se popeo na tron. Hamad osvojio novu titulu

Talentovani srpski teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, osvojio je titulu na Čelendžeru u Mathauzenu. Hamad Međedović je u finalu bio bolji od domaćeg tenisera Filipa Mišolića, 129. igrača sveta, sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7 i 6:4.

U polufinalu je Hamad porazio i najvećeg miljenika domaće publike i bivšeg osvajača US opena Dominika Tima. To je sigurno najveća pobeda ovog mladog tenisera. On ima samo 19 godina, a ovo mu je treća titula.
Trofej u Mauthauzenu najznačajniji je u Međedovićevoj dosadašnjoj karijeri, u kojoj je osvojio i čelendžere u Sekešfehervaru ove i Lidenšajdu prošle godine.

Meč je odigran u kišnom ambijentu, a Hamad je imao 18 asova i sedam duplih grešaka. Četiri puta uzeo je servis Mišoliću, koji je uspeo da napravi jedan brejk.

Pobeda donela je Međedoviću 100 ATP poena i ček na 16.020 evra, a na novoj ATP listi trebalo bi da bude plasiran oko 164 mesta.

O mladom Hamadu pre mesec dana govorio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

– On zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Hamadova radna etika se promenila. On trenira u okviru sistema našeg centra na Doćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike – i kao što smo mu govorili sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. On je sada zaista pokazao pozitivnu promenu i veliku transformaciju u poslednjem periodu. Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u Top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega i za sada sve ide kako treba – zaključio je Đoković.