Napustila reprezentaciju i otišla kući zbog smrti kučeta

Kamila Herem, najefikasnija Norvežanka u meču otvaranja protiv Grenlanda (sedam golova) napustila je kamp reprezentacije zbog smrti kučeta Like.

Ženska rukometna reprezentacija Norveške je najtrofejnija reprezentaciju u rukometu za žene. One su jedine uspela da četri puta zaredom budu evropske prvakinje.

Jedna od najstarijih i najiskusnijih igračica je Kamila Herem. Ona ima skoro 300 nastupa za reprezentaciju i preko 800 golova. Jedno vreme igrala je i za skopski Vardar.

Nije bila bolesna, malo je hramala, ali nismo očekivali da će sve tako da se završi. Dobro je što nam je kuća blizu baze reprezentacije i Kamila može da bude sa porodicom u tom teškom danu. Bila je vezana za Liku, teško joj je, ali nadam se da će da igra – objasnio je Kamilin suprug.

Stefan Stegavik, Kamilin suprug, i sam je bio vrhunski rukometaš i reprezentativac Norveške. Sada je trener ekipe Sole za koju igra i Kamila.

Krilo Norvežanki se prošle sezone vratila na teren u rekordnom roku posle samo četiri meseca od operacije Ahilove tetive.

Kamila je majka dva sina, Zanimljivo je da je i trudna igrala na svetskom prvenstvu.