Ko je lepotica koja je vodila žreb za EURO

Nemačka je za žreb ostvarila pun pogodak kada je u pitanju izbor voditelja! Uz Pedra Pinta na bini se našla atraktivna nemačka novinarka Ester Sedlaček koja trenutno radi za tamošnji „ARD.“

Ester ima 38 godina. Od 2010. je počela karijeru sportske novinarke. Već naredne godine je počela da prati Bundesligu, Cvajtu i nemački kup.
Ester je sa Bastijanom Švajnštajgerom zajedno vodila program za Mundijal u Kataru. Bila je u vezi sa golmanom Kevinom Trapom – sadašnjim reprezentativcem Pancera.

Ester Sedlaček rođena je 1985. godine u Berlinu. Rođena je u državi koja više ne postoji. Rođena je pre pada Berlinskog zida, a rođena je u Istočnom Berlinu, tada delu Istočne Nemačke, države koja ne postoji od od 3. oktobra 1990. godine.

Odrasla je bez oca. Oca je upoznala tek kada je napunila 16 godina. Završila je političke nauke i komunikologiju na univerzitetu u Hagenu. Nije joj novinarstvo bila prvo zaposlednje jer je predavala engleski u dalekoj Šri Lanki, ali je ova profesija za koju se školovala ipak vukla. Krenula je sa regionalnih televizija, a onda je uspela da se probije na najveću scenu!

Na audiciju za poznatu televiziju „Skaj“ je prošla među hiljadama drugih kandidata i kandidatkinja. Trenutno na televiziji „ARD“ vodi jedan kviz.

Od 2019. godine je u braku sa jednim nemačkim biznismenom. Sa njim je 2019. i 2021. godine dobila dvoje dece – sina i ćerku.