Ceo region priča o Nurkićevoj svadbi u Dubrovniku! Na svadbu nije zvao rođenog oca.

Jusuf Nurkić je profesionalni košarkaš, igrač Portlada i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Rođen je u Tuzli 1994.godine. Jedan od najboljih košarkaša u regionu odlučio je da stane na ludi kamen. Jusuf Nurkić rekao je „Da“ dugogodišnjoj devojci.
Venčao se sa dugogodišnjom devojkom Eminom Durić. Njihova svadba događaj je o kojem se već nekoliko dana govori na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Ceremoniju je bila u Dubrovniku, na samoj obali Jadrana. Svadbi su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz regiona i nekoliko NBA igrača.

Svadbu su napravili na tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku. Emina Durić je na obalu stigla čamcem, a onda je morala peške stepenicama do tvrđave. To je poslužio brojnim fotografima da uhvate najbolje kadrove.

Upoznali su se u Tuzli. Jusuf sa reprezentacijom BiH boravio u tom gradu. Emina je tad još studirala. Jusuf Nurkić je odmah „pao“ na šarm lepe farmaceutkinje. Eminu je zadivila njegova empatija i želja da pomaže ljudima.
Nurkić ima Fondaciju Jusuf Nurkić. Emina je završila farmaceutski fakultet. Sada radi u Američkom zdravstvenom osiguranju u sklopu Odeljenja kliničke farmacije.

Svadbi su prisustvovale brojne poznate ličnosti poput velikih košarkaških zvezda Poa Gasola, Anfernija Simonsa, te Dina Rađe.. Među zvanicama nije bio njegov otac Hariz Nurkić. Hariz Nurkić sa sinom nije u dobrim odnosima i sa sinom nije razgovarao već pet godina.

Pre pet godina sam imao emboliju pluća i Jusuf mi tada čak nije došao u bolnicu. Nije me nikad pitao imam li ja čime kupiti lekove koje moram piti zbog te embolije. Dabogda on imao bilione, a ne milione, ali, ako ima nesporazum, mora se razgovarati. Tada su i nastale nekakve nesuglasice, ne znam ni ja, iskren da budem, zbog čega. Nešto se naljutio, ne vidim razlog. Ja sam čitav život posvetio borbi za porodicu. Ipak, u životu se ne vrati sve onako kako zaslužujete – rekao je stariji Nurkić.

Jusuf Nurkić je pobesneo zbog teških optužbi oca posle venčanja. Košarkaš iz Bosne i Hercegovine nije birao reči za svog oca, nazvavši ga ološem.
Majka, buraz, deda. O biološkom ocu nasilniku, zlostavljaču moje majke kojoj od udaranja bubreg otkazuje. Ljudski izrod koji je zlostavljao mene i majku celi život je iz vrlo ozbiljnih i realnih stvari odstranjen iz naših života. O ljudskom ološu kad dođe vreme. Moja porodica jesu ovi ovde na videu – napisao je Nurkić na svom Fejsbuk profilu

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije