Devojčica iz izbegličke kolone je sada supruga najboljeg košarkaša sveta

6. avgusta 1995. godine tada devojčica od sedam meseci bila je na naslovnoj strani srpskih novina. U naručju majke bežala je od „Oluje“, a onda su ih primetili i novinari.

„Mi smo Maćešići. Ovo je Maja, tri i po godine ima. A, ovo Natalija, sedam meseci tek napunila.“– ispričala je mama Danica za „Večernje novosti“ tada.
„Nama je ovo druga bežanija. Živeli smo u Karlovcu. Kada tu više nije bilo života, pobegli smo u Slunj. Sada ponovo bežimo, a ne znamo kud. Znamo da više nema nazad. Ako nas neće Srbija, neko će nas, negde, valjda primiti.“

28 godina kasnije Natalija Mišćević, beba iz izbegličke kolone ponovo je bila na naslovnim stranicama svih svetskih medija. Ovaj put kao Natalija Jokić, supruga najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića.

Istorijsku pobedu Denver nagetsa u finalu NBA lige 2023. godine, Nikola je proslavio sa Natalijom i njihovom ćerkom Ognjenom kao i sa ostalim članovima porodice.

Kada su počeli da se zabavljaju, Nikola je nosio dres Vojvodine Srbijagas, a Natalija je upisala studije psihologije na Metropolitan Stejt univerzitetu u Americi. Bila je veoma posvećena obrazovanju, zbog njenih studija nakratko su bili razdvojeni, a zatim nastavili tamo gde su stali kada se Jokić preselio za SAD.

Natalija 2018. dobila master diplomu iz psihologije na MSU u Denveru, gde je i diplomirala. Sajt „Thesportslite“ piše da je godišnja plata Natalije Jokić oko 100.000 dolara.

Natalija na Instagram profilu objavljuje niz prelepih porodičnih uspomena, slavi Nikoline uspehe, otkriva niz zanimljivih detalja iz privatnog života.
Sa Nikolom se verila u januaru 2020. a venčali su se u oktobru iste godine u Somboru.

„Najbolja žurka svih vremena“, napisala je pored slike sa svadbe. Imaju ćerku Ognjenu koja je rođena u Denveru.

 

„Za sve što smo bile juče, za sve što smo danas i za ono što ćemo biti sutra, hvala!“, istakla je pored slike sa roditeljima i sestrom Majom.