Federer će u penziji živeti u rajskoj vili. Plac ima izlaz na jezero, okružen je vinogradima.

Rodžer Federer je da stavi tačku na vrhunsku karijeru koja je trajala 24 godine. Otišao je u zasluženu penziju. Federer je odlučio da zbog kolena, koja više nisu mogla da trpe opterećenje na profesionalnom nivou prestane sa tenisom.

Rodžer je odmah po odlasku u penziju počeo da pravi kutak za sebe i svoju porodicu. Tu će se skrasiti u penziji. To je vila koja je trenutno u izgradnji na obali Ciriškog jezera u mestu Rapersvil-Jona, koji se nalazi u okviru kantona Sent Galen. Ovaj gradić je stvoren 2007. godine, kada su se gradići Rapersvil i Jona kao i nekoliko manjih sela u okolini faktički spojili u jednu celinu.

Gradić prema poslednjem popisu iz 2018. godine ima 26.995 stanovnika, a uskoro bi trebalo da im se pridruži i porodica Federer.

Prema navodima švajcarskih medija Federer je samo plac od 18.000 kvadratnih metara platio čak 45 miliona evra.

Mesto je na obali Ciriškog jezera, okruženo vinogradima koji su na padinama okolo. Izgleda bajkovito.

Federer je imao problema sa izgradnjom vile. Izgradnja je kasnila jer Federer nije imao sve potrebne dozvole. Pobunili su se iz udruženja za zaštitu prirode i jezera Švajcarske, pa je Federer morao da čeka rešenje tog spora.

Država je na kraju dala „zeleno svetlo“. Sad može da se vidi i kako su trenutno kranovi na placu i da su već podignuta dva sprata.
Federer je planirao da izgradi pravu imperiju. Veliku vilu sa raznim kompleksima zgrada i svojim teniskim terenom.