Novak je deset dana bio u penziji. Sin Stefan ga vratio na teren.

Novak Đoković najbolji je teniser svih vremena. Ako je neko imao dilemu poslednjih godina, nakon titule u Njujorku više je nema. Pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu Ju-Es opena osvojio je svoju 24. grend slem titulu.

Đoković je nakon trijumfa u Njujorku postao glavna tema svetskih medija. Prati se svaki Novakov korak, a mnogi se prisećajiu detalja iz njegove duge i uspešne karijere.

Svi se sećaju jednog intervjua iz 2020. godine kad je njegova supruga Jelena otkrila da je Novak razmišljao o kraju karijere.
Nakon što je imao ozbiljne bolove u laktu tokom perioda od godinu dana, zbog čega je često gubio u prvim rundama turnira u martu 2018. godine je saopštio porodici i timu da je gotovo. Rekao je svojim saradnicima da kontaktiraju sponzore i da im saopšti jasno da prekida, bilo to na šest meseci ili godinu dana, ili zauvek i da ukoliko oni žele da raskinu saradnju sa njim da ga obaveste i da će on to razumeti – govorila je tada Jelena Đoković.

I onda sve se iznenada promenilo. Jelena i Stefan su igrali tenis. Došao je i Novak da im se pridruži. Jelena je bila protiv, ali je mali Stefan dozvolio tati da se igra sa njim. Nije hteo da rastuži tatu. Tada je Novak ponovo dobio motivaciju da se vrati tenisu, a sve ostalo je istorija!

Stefan i ja smo igrali mini-tenis sa mašinom za lopte i bilo je vrlo zabavno. Novak je video kako se zabavljamo i želeo je da se pridrži, ali mu je rečeno da je završio sa igranjem tenisa i da ih ostavi na terenu. Ipak, Stefan mu je „dozvolio“ da se pridruži i on je počeo da servira. Dan po dan osećao se sve bolje, osećaj u laktu je bio sve lakši i do kraja odmora povratio je sve ono što je imao pre i delovao je još motivisanije – objasnila je lepša polovina najboljeg tenisera svih vremena.

Novak je pozvao tadašnjeg trenera Marijana Vajdu i saopštio mu da je doneo odluku da nastavlja sa treninzima. Samo četiri meseca kasnije osvojio je Vimbldon. Na kraju godine vratio se na prvo mesto ATP liste.

Posle kraće penzije Novak je osvojio čak 12 grend slem titula!