On je jedini kojem je Kristijano Ronaldo priznao da je bolji od njega. Droga, žene i alkohol koštali ga karijere.

Fudbaler Fabio Paim, jedini fudbaler kojem je Kristijano Ronaldo priznao da je bolji od njega. Mogao je da ima vrhunsku karijeru. Mogao je da ima milione evra na računu, da ima slavu, da uživa u luksuzu i ljubi najlepše žene ovog sveta. Mogao je ali nije, nije imao karakter koji bi pratio njegov talenat.

Fabio Paim je tri godine mlađi od Ronalda. I on je kao i Ronaldo prošao sve mlađe kategorije Sportinga. Ono što čovek može da zamisli, Paim je mogao da uradi sa loptom. Jako mladog zapazili su ga skauti velikih evropskih klubova.

O kakvom se talentu radi i o kakvom igraču najbolje svedoči rečenica Kristijana Ronalda kad je otišao u Mančester junajted.
Drago mi je da vam se sviđam, ali tek ćete se oduševiti kad vidite Paima šta sve ume na terenu – rekao je tada Ronaldo.

Sve je krenulo kako treba. Paim potpisuje za Čelzi iz Londona. Zarada svakog meseca oko 60 hiljada evra. Međutim vidilo se da karijera neide u dobrom pravcu. Umesto da trenira, Paim je vreme provodio po noćnim klubovima. Opijao se i jurio svaku noć novu devojku. Uhvaćen je sa gramom kokaina pa je 18 meseci proveo u zatvoru.

Govoreći za „San“, prepričao je svoj život.
Bio sam zaista poseban. Moram da budem skroman, ali ovo je istina. Tada, nažalost, nije bilo ni Instagrama ni Fejsbuka, ništa se nije snimalo kao danas, ali čvrsto i iskreno verujem da do danas nije bilo drugog poput mene sa istim kvalitetom koji sam imao. Kristijano je otišao na nivo koji zaslužuje. Ali kada sam igrao, da sam imao isti trud i posvećenost, bio bih bolji od njega. Ako govorim o tehnici, bio sam bolji. Bio sam mali Ronaldinjo. Ali, kao što vidimo, nije tehnika ta koja nas vodi kuda god. Ali da, u to vreme sam bio bolji od Kristijana. Verujem da bi trebalo da mi da jednu od svojih Zlatnih lopti – objasnio je Paim.

Postao je žrtva svog talenta. Mislio je da mu je to dovoljno da ostvari sve svoje snove.
Na moju nesreću, rođen sam sa talentom. Kako sam zarađivao mnogo novca, stekao sam iluziju da mi nije potreban trud. Nemoguće je da osoba poput mene bude milioner. Žalim zbog nekih svojih izbora. Sada sam u drugim godinama pa mogu da vidim sliku drugačije. Talenat je bio tu, ali moj um nije. Glava mi je bila na ženama i žurkama, svuda osim fudbala. Odigrao sam nekoliko mečeva, ali moje telo nije bilo u najboljoj formi i nije reagovalo na ono što ljudi traže od mene, jer da sam mogao, bio bih u Barseloni ili Real Madridu – ocenjuje Portugalac.

Odlazak u zatvor jako mu je teško pao. Sudbina je odlučila da mu još više oteža dane u zatvoru. Kroz rešetke je gledao svoje nekadašnje saigrače kako treniraju.
Zatvor u kome sam bio je pored terena na kojem igra reprezentacija Portugala, tako da sam mogao da ih gledam kako svakodnevno treniraju za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Bio sam tamo s razlogom i nikada nisam pomislio: „Ah, Kristijano je tamo. I ja bi trebalo da budem tamo.“ Zatvor je bio zaista težak i za mene i moju porodicu. Ali bilo je i dobro za mene.Naučio sam da ono što dolazi lako nije dobro za tebe. I nisam mogao više da vodim takav način života, pa moram da radim i da imam dostojanstvo. Moj život je sada mirniji. Siguran sam da ću napraviti još neke greške jer sam čovek.Ne želim da me bilo ko sažali. To je bio moj izbor, to je bila moja greška. Ali bila mi je potrebna uteha i podrška koju samo porodica može da ti pruži – ističe Paim.

Na kraju razgovora za San istakao je da je shvatio da mu je i kad je imao sve i kad nije imao ništa porodica bila najveći oslonac.
Porodica je najvažnija stvar. Morao sam da budem iskren prema svojoj deci. Samo sam ih zamolio da budu tu za mene, da me posete. Majka mi je uvek bila velika podrška i još uvek je. Ono što me toliko boli je koliko sam ih povredio svojim greškama jer to nisu zaslužili. Uradio sam im previše – zaključio je Paim.