Delije držale bukvicu Baharu i igračima!

Posle remija sa TSC-om, navijači Crvene zvezde, Delije su nezadovoljstvo iskazale skandiranjem: „Igrači, marš u tunel“ i dodelile Baraku Baharu žuti karton. Ni to nije bilo dovoljno. Predstavnici navijača, njih oko 200, „spustili“ su se i do svlačionice, gde su održali bukvicu fudbalerima i treneru Baraku Baharu.

To je i razlog zbog kog se trener šampiona Srbije nije pojavio pred medijima što je po propisima obavezan. To je verovatno i povod za čelnike da (brže-bolje) objave saopštenje o podršci Baharu.

Prilikom neočekivane posete viđenih faca sa tribine nije bilo incidenata, niti fizičkog kontakta. Fudbalerima sigurno da nije bilo prijatno, a ni Baharu da ih „postrojavaju“ momci sa beogradskog asfalta.

Baharu je „poslata poruka koju je trebalo da razume“. Da li će to u narednom periodu dovesti i do promene na klupi uzdrmanog prvaka države pokazaće dani pred nama. Ovo nije prvi slučaj za Crvenu zvezdu da se važni ljudi sa tribine upliću u kadrovske odluke kad se ima u vidu uticaj na klub navijačke grupe Delije Sever.

Navijači su želeli da na ovaj način pokažu igračima i stručnom štabu koliko je delikatna situcija i da je za njih neprihvatljivo da su rezultati u godini direktnog učešća u Ligui šampiona i velikih ulaganja u tim slabi.

Navijači su negodovali i posle pobede nad Javorom kad se skandiralo : „Najskuplji, a loše igrate“. Remi sa ekipom TSC-a doneo je drugačiju dimenziju reakcije sa tribina. Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno i „spustili“ su se do svlačionica.

Koliko je situacija vanredna videlo se po odluci redarske i PR službe kluba da novinari ostanu daleko od mesta gde Bahar inače daje izjave posle utakmica. Čekali su nivinari duže od sat vremena ali uzalud. Lekcija igračima i Baharu je potrajala.

Posle tog iskustva, Bahar nije želeo pred medije. Portparol kluba preneo je izvinjenje trenera, uz obrazloženje da nije u stanju da analizira utakmicu i poruku da će sa novinarima razgovarati u petak.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo policiji da se ispitaju tvrdnje da li su navijači koji su držali sastanak sa fudbalerima Zvezde nakon meča sa i TSC-om bili nasilni.