Da li je moguće da nam deca rade ovo?

Poslednji košarkaški derbi nije se umnogome razlikovao od drugih koji se igraju pod okriljem ABA lige. Jedino što se menja iz derbija u derbi stepen ludila i mržnje koji vlada na tribinama, ali i samom terenu!

I dva dana posle derbija niko ne piše o sjajnoj igri Zvezde, o fenomenalnom povratku Partizana iz minusa, uzbudljivoj završnici ili hladnokrvnosti Jaga dos Santosa u trenutku odluke.

Dva dana posle piše se i priča samo o incidentima na terenu i tribinama, hapšenju navijača zbog ubacivanja predmeta u teren, sudijama, saopštenjima i svim onim stvarima koje nemaju veze sa košarkom…

Derbi sve više da liči na gladijatorski ring. Pogledajte samo ko sedi u VIP stolicama kraj samog terena. Te stolice koštaju mnogo i preskupe su ogromnu većinu navijača koja su gledala utakmicu. Da li su te stolice dodeljene ili prodate prosudite sami.

Na društvenim mrežama pojavio se i najmračniji snimak sa poslednjeg derbija. Na snimku se vide dečaci koji imaju oko 13, 14 godina, a svoj bes prema protivničkim igračima i timu iskazali su tako što su rešili da pljunu u njihovom pravcu.

Zanimljivo je bilo i uz sam teren gde su majka i supruga Nemanje Nedovića dospele u centar pažnje kada su burno reagovale na sukob košarkaša Zvezde sa Zekom Ledejom (situaciju možete pogledati na 11.55 od početka snimka ispod).

Poslednji večiti derbi bio je samo nastavak ludila koje se dešava već godinama, tačnije od trenutka kada je ugašen KK Crvena zvezda, odnosno od trenutka kada je FMP postao Crvena zvezda. Ko neveruje neka pogleda snimke derbija iz vremena pre dolaska Čovića na čelo Crvene zvezde.

Najtragičnije od svega je što se kraj ovakvom ponašanju i sličnim problemima ne nazire!
Kraj će biti onog trenutka kad onaj ko je ovo uveo u košarku ode iz košarke.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije