Čuvepina šampionka izdominirala na Nedelji mode. Učestvovala na šest Olimjada.

Federika Pelegrini, čuvena italijanska plivačica, je velika šampionka u ovom sportu. Izdominirala je nedavno na Nedelji mode u Milanu gde je bila specijalna gošća!

Na Nedelju mode je došla na poziv brenda „Victoria’s Secrets“. Svojom odevnom kombinacijom je oduševila sve prisutne. Federika je ovog puta izabrala zanimljiv stajling kojim je svima pokazala da ne nosi brus.

Iako su mnogi, a pogotovo pratioci društvenih mreža navikli da je vide u nešto oskudnijem izdanju, bili su oduševljeni njenim stajlingom.

Federika, ova bivša plivačica, je vlasnik ogromnog broja rekorda i medalja sa olimpijskih igara, kao i sa evropskih i svetskih prvenstava. Sem po medaljama i rekordima ostala je upamćena i po tetovaži na guzi. Ima istetovirane olimpijske krugove.

Federika je u Tokiju ušla u istoriju OI. To su joj bile pete igre gde je plivala u finalu. Debitovala je u Sidneju, u Atini je 2004. uzela srebro, četiri godine kasnije u Pekingu okitila se zlatom, dok je u Londonu bila peta i u Riju četvrta u finalnoj trci.

U svojoj dugačkoj karijeri ima jedno olimpijsko te sedam svetskih i čak 14 evropskih zlata, a penzionisala se 2021. godine.