Članovi uprave kluba pokušali da linčuju svog trenera i njegov stručni štab

Nenad Brnović je bivši fudbalski reprezentativac. Rođen 18. januara 1980. u Podgorici. U karijeri je nosio dres velikog broja klubova između ostalih i beogradskog Partizana i podgoričke Budućnosti. Odigrao je 15 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije odnosno Srbije i Crne Gore. Nakon igračke karijere, posvetio se trenerskom poslu.

Nekadašnji fudbaler Nenad Brnović odstupio je sa mesta trenera Sutjeske nakon eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i remija sa Arsenalom iz Tivta koji je usledio.

Nenad Brnović je na klupi Sutjeske zamenio Miliju Savovića i osvojio Kup Crne Gore, osvojio je i drugo mesto u prvenstvu sa istim brojem bodova kao i prvak Budućnost iz Podgorice.

Nenad Brnović izneo je šokantne tvrdnje o načinu rastanka sa Nikšićanima. Optužio je sportskog direktora i predsednika Sutjeske da su ga verbalno i fizički napali, a takođe je otkrio da mu je prećeno linčom i da je na njega vađen pištolj!

Saopštenje prenosimo u celosti.
„Svedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsednika kluba, gde sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana u Fudbalskom klubu Sutjeska. Tom prilikom iznete su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka oceni stručna fudbalska javnost. Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog staba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog staba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke.

Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, rešimo sve probleme i njihove zahteve, usledio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbeđenja stadiona. Uspeli smo da se bez težih posledica povučemo sa sastanka, gde su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zapretili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbednost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gde smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor.

Obaveštavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživeo u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživeti”, napisao je Brnović.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije