FK Sutjeska odbacila sve tvrdnje Brnovića

Na tvrdnje doskorašnjeg trenera Nenada Brnovića odgovorio je Upravni odbor FK Sutjeska. U saopštenju navode da je Brnović sam zatražio sastanak, da je njegovo saopštenje ucjenjivačkog karaktera i da iza njega stoje finansijski razlozi. Brnović je iznio tvrdnje da su njemu i članovima njegovog stručnog štaba prijetili, te da su verbalnim i fizičkim nasiljem iz kluba pokušali iznuditi ostavku. U njegovom saopštenju pominje se potezanje i repertiranje pištolja.

Iz Sutjeske tvrde da su se rastali u prijateljskoj atmosferi.

Saopštenje prenosimo u celosti:
“Sa indignacijom odbacujemo sve tvrdnje koje je, u otvorenom pismu javnosti, a na račun članova Uprave FK Sutjeska, iznio gospodin Nenad Brnović a koje su se, navodno, desile na sastanku stručnog štaba i članova Uprave našeg kluba.
Crnogorsku javnost obavještavamo da je do pomenutog sastanka došlo na inicijativu upravo gospodina Brnovića koji je, sa članovima stručnog štaba od početka demonstrirao ponašanje ispod nivoa kulture – stoga je i saopštenje pomenutog gospodina ovakvog sadržaja. Po našem mišljenju, potpuno prizemno i ucjenjivačko za šta možemo iznijeti i potrebnu dokumentaciju u vidu primljenih poruka putem e mail – a. I ne samo to – smatramo da je finansijski aspekt jedini motiv ovakvog medijskog obraćanja gospodina Brnovića.

O samom sastanku – osim kratke rasprave na početku,, koja je vrlo brzo prevaziđena, sastanak je nastavljen u prijateljskom tonu a tako je i okončan. Rukovanjem svih aktera.
Uostalom, Nenad Brnović i članovi njegovog stručnog štaba, po sopstvenim tvrdnjama, odmah nakon sastanka nesmetano su otišli na stadion gdje su odradili trening sa ekipom.
Sjutra dan, u vrlo prijatnom ambijentu restorana Vukov most, ručali su, doduše odvojeno od igračkog kadra. Takođe, Nenad Brnović i članovi njegovog stručnog štaba potpuno nesmetano vodili su utakmicu trećeg kola Meridian Bet Prve lige Crne Gore koju je FK Sutjeska igrala sa FK Arsenalom iz Tivta.

Zbog svih navedenih činjenica, čudi zašto je Nenad Brnović čekao desetak dana da se oglasi u javnost.
FK Sutjeska neće se mnogo baviti saopštenjem gospodina Nenada Brnovića već će, kao uzoran kolektiv, sve radnje prepustiti nadležnim organima Crne Gore.
Obavještavamo javnost da su članovi Uprave našeg kluba već ranije dali izjave ovim povodom, i potpuno mirne savjesti čekamo epilog slučaja. Jer, nema dvije istine.

Istina je samo jedna, gospodine Brnoviću.
Na kraju, možda Vi, gospodine, budete još bolji fudbalski trener, pokazaće vrijeme i rezultati. To Vam i želimo. No, Uprava FK Sutjeska iznad svega baštini neke druge vrijednosti – smatramo da uvijek i na svakom mjestu treba biti čovjek.
Ovim reagovanjem FK Sutjeska završava svaku polemiku sa gospodinom Nenadom Brnovićem.” napisano je u saopštenju koje potpisuje UO FK Sutjeska.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije