Bio je najveći zavodnik u Jugoslaviji! Na šarm je osvojio i Princezu Dajanu.

I pre Novaka Đokovića imali smo teninskog junaka. Bio je to Slobodan Boba Živojinović. Bio je ubedljivo najpopularniji teniser u bivšoj Jugoslaviji. On je čovek koji je popularizovao beli sport na našim prostorima.
Boba je rođen 23. jula 1963. godine u Beogradu. Svojom atraktivnom igrom, razornim servisima, volejima i neverovatnom brzinom plenio je osamdesetih godina.
Imao je sjajnu seniorsku karijeru, bio je 19. igrač sveta u singlu i 1. u dubl konkurenciji. Odigrao je više od 250 mečeva i ostvario 150 pobeda.

Boba nije važio za igrača koji je vodio zdrav sportski život, voleo je da popije i pojede.
„Znao sam da pojedem pola jagnjeta i nakon toga da izađem na teren. Mislio sam, ako se dobro najedeš dobro ćeš i igrat. Sada u sportu stvari ne stoje tako. Pa ja sam bio poznat po tome da na teren izađem sa sendvičem, pa malo jedem, malo treniram. Tako sam se zagrevao. Nažalost, ko zna šta bi bilo da sam imao nekoga da me usmeri. Ja sam živeo u uverenju: ‘Ako pojedeš biftek, bićeš jak'“, priznao je Boba.

Boba je u svoje vreme važio za jednog od najvećih zavodnika u bivšoj Jugoslaviji. Na njegov šarm pala je i pokojna engleska princeza Ledi Dajana. Pokojna princeza je bila očarana najboljim srpskim teniserom dok je bila u braku sa princom Čarlsom. Često je dolazila na njegove mečeve.
„Velika je stvar kada na meč dođe da te bodri neko poput nje. Jer se nije dešavalo da neko iz kraljevske porodice navija za tebe s tribina“, govorio je Boba za Kurir.

„Nedelju dana pre Vimbldona 1987. održao se humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još nekoliko poznatih tenisera. Tada sam upoznao Ledi Dajanu. U prvom razgovoru pitala me da li sam ja taj teniser koji ima najjači servis. Dobila je potvrdan odgovor. Iduće godine isto se održavao egzibicioni meč, pa je ona opet došla. I ponovo me pitala da li je moj servis i dalje dobar. Tada smo počeli da se družimo i viđamo. Bili smo bliski“, otkrio je Živojinović.

Laskalo mu je što sa tribina prati njegove mečeve.
„Navijala je za mene. Bilo mi je izuzetno drago što me podržava jedna takva žena. Volela je način na koji sam igrao i ponašao se na terenu i sve što ide uz to. Dajana je bila predivna osoba s kojom sam mogao da razgovaram o običnim stvarima. Njena veličina bila je u toj normalnoj komunikaciji. Iznenadio sam se koliko je prirodna žena. Počastvovan sam što sam je poznavao. Naši dugi razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj deci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija, pa su nam to uglavnom bile teme za razgovor“, prisetio se 2016. godine Boba u izjavi za Kurir.

Boba Živojinović je već 33 godine u srećnom braku sa Lepom Brenom. Sa Brenom ima dva sina, Stefana i Viktora.

Pre Lepe Brene Boba je bio u braku sa Zoricom Desnicom, a iz tog braka ima sina Filipa.