Ana Ivanović ponovo kandidat za Kuću slavnih

Ana Ivanović, nekadašnja srpska teniserka, nominovana je za prijem u tenisku Kuću slavnih, prenosi AP.

Pored bivše prve teniserke sveta i osvajačice Rolan Garosa 2008. godine, nominovani su i Italijanka Flavija Peneta, Španac Karlos Moja, Kara Blek iz Zimbabvea, kao i Indijac Leander Paes i Kanađanin Danijel Nestor. Paes je jedini koji je nominovan prvi put za prijem u Kuću slavnih.

Ana Ivanović je profesionalnu karijeru završila krajem 2016. godine. Ona je pre dve godine bila kandidat za prijem u Kuću slavnih, ali nije dobila potreban broj glasova.

Tri najbolje plasirana kandidata dobiće dodatni procenat na onaj procenat, koji im dodele novinari, istoričari i članovi Kuće slavnih.

Uđe li Ana u tenisku kuću slavnih, biće druga rodom iz Srbije kojoj je to pošlo za rukom (Novosađanka Monika Seleš je uvrštena 2009), a nema sumnje da tamo jednog dana mesto čeka i Novaka Đokovića.

Od 27. septembra do 9. oktobra ove godine, ljubitelji tenisa širom sveta mogu da glasaju i pomognu svojim favoritima da uđu u Kuću slavnih.

Tri kandidata koja budu imala najviše glasova od strane navijača, dobiće bonus poene na svoj rezultat od zvanične komisije za glasanje.
Inače, zvaničnu komisiju čine teniski novinari, istoričari i članovi Kuće slavnih, i oni će predati svoj glas.

Da bi bio izabran u Kuću slavnih, kandidat mora da dobije potvrdan glas u 75 procenata ili više od glasačkih listića predatih od strane zvanične komisije ili kombinovano 75 procenata ili više od rezultata zvanične komisije i glasova navijača.

Ako se računa ona profesionalna strana postojanja, a ne ona lična, porodična u kojoj živi srećno sa suprugom, Bastijanom Švajnštajgerom, i decom, Ana Ivanović se nalazi pred najvećim uspehom.