Zvezda se oglasila posle derbija zbog sudija

Posle pobede nad Partizanom u večitom derbiju odigranom u ABA ligi Crvena zvezda oglasila se saopštenjem.

Sinoć smo pisali šta se sve dešavalo na tribinama, o vređanju trenera i igrača Partizana, o tvrdim predmetima bačenim na teren kao i staklenim fllašama koje su završile na parketu. Najavili smo gostovanje predsednika KK Crvena zvezda na zvezdinim televizijama (TV Pink, TV Prva i TV Hepi).

 

Na konferenciji za novinare posle utakmice trener Partizana, Željko Obradović, nije hteo da komentariše neke događaje koji su se desili na terenu. Rekao je da prvo mora pogledati snimak.

Odmah posle toga domaćin se obratio saopštenjem.
“ Crvena zvezda želi ovom prilikom još jednom da se zahvali svima koji su u nedelju uveče došli, ispunili tribine, i pružili glasnu podršku našem timu da ostvari cilj, i dođe do izuzetno važnih bodova i pobede! Istovremeno, pošto od nedelje uveče, nakon završetka utakmice u kojoj smo bili apsolutno bolji rival na terenu, svedočimo brojnim „slobodnim tumačenjima“ i spekulacijama šta se dešavalo na nedeljnoj utakmici (i ko je šta radio…) a kako bi sprečili dalje širenje istih, dajemo javnosti na uvid kroz video u trajanju od tri minuta (bez komentara) o dešavanjima na nedeljnom meču u Beogradskoj areni. Pa neka javnost proceni sama“, navodi se između ostalog u saopštenju Zvezde.

-Crveno-beli su pomenuli i snimanje majke i supruge Nemanje Nedovića.
„Istovremeno, zahtevamo od svih koji zarad cilja koji nam kao klubu apsolutno nije jasan, “targetiraju” sve koji ne misle kao “neki”, pa čak i snimaju članove porodica, majke, supruge… na tribinama, da to prestanu, jer prevazilazi svaku granicu ukusa i normalnog, kao i korišćenje termina “motivisanost” u utakmicama u kojima igra KK Crvena zvezda. Crvena zvezda poziva sve naše pristalice da dođu u utorak i pruže ponovo glasnu i brojnu podršku našim momcima u još jednoj izuzetno teškoj utakmici koja nas čeka protiv Valensije“, stoji u saopštenju crveno-belih.

Evo šta se desilo. Setite se druge utakmice plej ofa Real-Partizan. Panter zbog stisnute pesnice proglašen je glavnim krivcem za nered na terenu i kažnjen sa dve utakmice neigranja. Ovde glavni krivac nije ni opomenut.

Na utakmici Partizan-Makabi Naneli je bio u sprintu prema košu Makabija. Slučajno je zakačio igrača Makabija. Opravdano je dobio nesportsku ličnu grešku. Smart je prilikom prodora prema košu Partizana svom snagom i punom rukom ošamario Pantera koji je bio udaljen barem jedan metar od njega. Nije dobio nesportsku.

Na početku utakmice pogođen je u glavu žena za zapisničkim stolom. Niko nije ni opomenut a kamoli kažnjen. Setite se prekida prošle godine kad je na samom kraju utakmice pogođeno zvanično lice. Utakmica je prekinute više od sat vremena i ispražnjen je veći deo dvorane.

O pozivu presednika Zvezde da se neobjavljuje snimak napada porodice Nemanje Nedovića na igrača Partizana pisaćemo u posebnom tekstu.