Rafael Nadal se povkao sa turnira u Indijan Velsu. Novak napada još jedan rekord koji je u Rafinom vlasništvu.

Na sam dan meča sa Milošem Raonićem, Rafael Nadal je morao da se povuče sa turnira u Indijan Velsu. U glavnom žrebu ga je zamenio Sumit Nagal. Rafael Nadal zbog odustajanja neće imati priliku da poveća svoj rekord.

„Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog sjajnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da giram ovde. To je jedan od razloga zašto sam došao jako rano u pustinju da treniram i da se spremim. Vredno sam radio i trenirao i svi znate da sam se za vikend testirao, ali ne smatram da sam spreman da igram na najvećem nivou na ovako bitnom događaju. To nije laka odluka, zapravo je teška ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Nedostajećete mi, ali sam siguran da će turnir biti jako uspešan“, napisao je Rafael Nadal posle odustajanja.

Rafael Nadal je sa 406 pobeda na mastersima najuspešniji teniser ikada. Novak Đoković se nalazi na drugom mestu sa 399 pobeda. Novak juri da obori jedan od poslednjih rekorda koje drži njegov najveći rival. Rodžer Federer je na trećem mestu sa 381 pobedom na mastersima.

Novak Đoković je imao mnogo uspeha u Indijan Velsu. On je osvajao ovaj turnir rekordnih pet puta. Nadal ima tri titule i igrao je poslednje finale ovde 2022. godine.

Novak je poslednji put nastupio 2019. godine kada ga je u trećoj rundi savladao Filip Kolšrajber. Nakon toga je izbio virus korona, 2020. godine nije bilo turnira, a Sjedinjene Američke Države potom nisu dozvoljavale Novaku da uđe u državu jer nije vakcinisan.

Novak sada ima priliku da se priblži Nadalu po broju pobeda. U slučaju da osvoji turnir došao bi do 405 pobeda na masters turnirima. To je samo na jednu pobedu do Nadalovog rekorda.