Umro jedan od najboljih italijanskih fudbalera u istoriji

Jedan od najbolji fudbalera u istoriji italijanskog fudbala, Luiđi Riva, preminuo je u 79. godini, javljaju mediji sa Apenina.Riva je najbolji strelac Italije u istoriji! On je fudbalska ikona koja je ostala zlatnim slovima upisana u istoriju tamošnjeg fudbala.

Luiđi Riva je za Kaljari odigrao 374 utakmice i postigao neverovatnih 207 golova. Sa Italijom je osvojio EP 1968. godine, a zatim i srebro na Mundijalu dve godine kasnije. Odigrao je 42 utakmice u dresu „azura“ i postigao čak 35 golova.

Po završetku velike karijere, čak 25 godina obavljao je funkciju direktora fudbalske reprezentacije Italije.

Luiđi Riva poznatiji kao Điđi Riva, bio je italijanski fudbaler. Rođen je 1944. godine u mestu Luđeno u okrugu Vareze.
Kao igrač Kaljarija 3 puta je bio najbolji strelac Serije A, da bi se nakon drugog osvojenog mesta sezone 1968/69. naredne sezone domogao skudeta, i tako je Kaljari prvi i jedini put do sada postao šampion Italije. Sa 29 godina je odbio ponudu da pređe u Juventus, i tako je ostao u Kaljariju. Tokom svoje karijere imao je brojne povrede, i zbog toga je karijeru završio ranije nego što je mogao.

U njegovu čast 2005. godine Kaljari je odlučio da povuče dres sa brojem 11.

Što se tiče naših navijača, mi ga pamtimo po golu koji nam je postigao 1968. godine, na ponovljenom meču finala EP u Rimu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije

Povezani postovi