CRVENO-BELA KRV – 29. PUT!

U organizaciji UG Delije Sever, SD Crvena Zvezda i Instituta za transfuziju krvi Srbije, pod, već prepoznatljivim sloganom „Crveno-bela krv“ u ponedeljak i utorak, 29 i 30.01.2024. godine, održaće se još jedna, tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi (29. put).

Akcija se održava kao i uvek u Medija centru Stadiona „Rajko Mitić“, u ponedeljak od 9-15 časova i u utorak od 10-18 časova.

Osim na stadionu fudbalskog kluba, humanost možete pokazati i dati krv i u Kosovskoj Mitrovici u kojoj možete dobrovoljno donirati krv u ponedeljak, 29. januara od 9 do 13 časova u Zavodu za transfuziju krvi.

Zvezdaši su više puta u prošlosti pokazali da imaju veliko i humano srce. Ova 29. akcija dobrovoljnog davanja krvi prava je prilika da još jednom Zvezdaši pokažu da je Crvena zvezda velika porodica!

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Dosadašnji rekord akcije „Crveno-bela krv“ postavljen je 2019. godine kad je u dvodnevnoj akciji prikupljeno 1.488 jedinica krvi.

Svaka čast za Delije i za njihovu humanu akciju.